FOTO VIDEO Castelul Corvinilor e promovat „prin teroare”: legendele întunecate atrag turişti din toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor în secolul XIX.
Castelul Corvinilor în secolul XIX.

Fantomele, liliecii vampir, camera de tortură, catacombele şi legendele personajelor istorice care au trăit în Castelul Corvinilor au fost motive suficiente pentru ca în ultimii ani popularitatea monumentului istoric să crească vertiginos.

Castelul medieval de la Hunedoara a fost inclus în topul celor mai înfricoşătoare obiective turistice din lume, în topul cetăţilor vechi despre care se spune că sunt bântuite, dar şi al celor mai fascinante castele medievale din Europa.

Străinii au fost cei care au clasificat monumentul pe lista atracţiilor turistice destinate unui public amator de senzaţii tari, iar promovarea gratuită a castelului nu poate decât să îi bucure pe actualii administratori ai acestuia.


Potrivit managerului Muzeului Castelului Corvinilor, Flavius Tudor, legendele întunecate vor fi o temă de promovare a monumentului, pentru că mulţi dintre turiştii care îl vizitează o fac în special datorită aurei fantastice cu care se înconjoară castelul. Pentru un astfel de public a fost deschisă expoziţia din camera de tortură şi vor fi create evenimente cum este „noaptea fantomelor”.


De ce castelul este senzaţional pentru străini
Fantomele. Se spune că monumentul istoric la poalele căruia s-a dezvoltat Hunedoara ar fi bântuit de fantome. Faptul nu a fost niciodată confirmat de administratorii muzeului Castelului Corvinilor, totuşi acest lucru nu i-a împiedicat, în urmă cu câţiva ani, pe realizatorii unui show de televiziune din Marea Britanie să prezinte castelul drept unul dintre locurile bântuite de strigoi. Show-ul „The most haunted” prezenta o aventură înfricoşătoare, filmată pas cu pas prin încăperile Castelului Corvinilor, în care protagoniştii acestuia au luat legătura, prin şedinţe de spiritism, cu unul dintre vechii chiriaşi ai castelului, un nobil maghiar al secolelor XIII – XIV. Spectacolul de televiziune, presărat cu momente dramatice, a fost vizionat de milioane de britanici.


Liliecii vampir. În podurile Castelului Corvinilor trăieşte o colonie de câteva sute de lilieci vampir. Liliecii pot fi zăriţi survolând zona mai ales seara, pe linişte, dar sunt inofensivi, în ciuda poveştilor despre nobilul Dracula care lua înfăţişarea unui liliac.

Sălile de tortură. Încăperile au fost inaugurate în vara anului trecut în subsolul Castelului Corvinilor şi îi atrag pe turişti cu scenele de groază ale chinurilor la care erau supuşi prizonierii închişi în temniţele castelului şi femeile acuzate de vrăjitorie. În urmă cu patru secole, castelul avea camere de tortură. În prezent, locul victimelor e luat de manechine, iar vizitatorii mai pot vedea în cele două săli şi instrumentele folosite de inchizitori, chiar şi în beciurile castelului din perioada medievală.


Dracula. Una dintre legendele care îi atrag pe străini la castel, promovată în ultimii ani, a fost cea despre întemniţarea lui Dracula. Deşi istoricii nu au confirmat niciodată aceste lucru, se spune că Vlad Ţepeş ar fi petrecut şapte ani într-o închisoare din castel şi că i-ar fi înspăimântat pe paznici prin cruzimea sa. Nu se ştie cum povestea celui supranumit contele Dracula şi a castelului unde a fost ţinut prizonier a ajuns să se bucure de popularitate în Occident.

Citeşte şi:

FOTO Visăm să trăim din turism, dar nu avem grijă de Castelul Corvinilor!

FOTOGALERIE Castelul Hunedoarei după “marele incendiu de la 1854” face istorie pe Internet

FOTO Legendele fascinante ale Hunedoarei: blocul fantomă, tunelul subteran dintre Hunedoara şi Deva şi liliecii vampir

CUM NE RESPECTĂM ISTORIA Monumentele cu care ne mândrim în lume au fost invadate de piromani, vandali şi amatori de sex în public

Zi istorică pentru Hunedoara: 570 de ani de la naşterea regelui Matia Corvin

Chiar dacă multe dintre poveştile despre castel sunt doar senzaţionale, fără a cuprinde vreun sâmbure de adevăr, au reuşit să îi facă pe vizitatori să îşi dorească să ajungă aici.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite