Studiu: Marea Britanie, plină de cartiere cu familii întregi dependente de ajutoarele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îngrijorător de multe cartiere din Marea Britanie sunt dependente de ajutoarele sociale primite din partea statului, unde mai mult de jumătate din rezidenţii apţi de muncă sunt trăiesc doar de pe urma ajutorului de şomaj, potrivit unui studiu recent. De asemenea, unul din cinci copii trăieşte în familii ai căror părinţi sunt ambii şomeri, iar guvernul cheltuie o treime din bugetul naţional pe ajutoarele sociale.

Aproximativ 6,8 milioane de rezidenţi, alături de 1,8 milioane de copii, trec printr-o perioadă de sărăcie de durată, potrivit unui studiu realizat recent de Centrul pentru Justiţie Socială din Marea Britanie, potrivit publicaţiei „The Daily Mail”.

Acest rezultat arată că unul din cinci copii creşte într-o familie fără niciun membru cu o slujbă, fiind a doua rată cea mai mare din Europa. Marea Britanie este depăşită doar de Macedonia, unde un copil din patru trăieşte într-o familie nelucrătoare.

Potrivit raportului, în cartierul Rhyl West 67% dintre locuitorii între 16 şi 64 de ani sunt dependenţi de ajutoarele sociale pentru a putea supravieţui. În Liverpool, există aproape 70 de cartiere unde numărul celor care au solicitat ajutor de şomaj poate depăşi chiar 30%. În clasamentul întocmit de Centrul pentru Justiţie Socială, urmează Birmingham (49 de cartiere), Hull (45), Manchester (40).

„Cartierele cu cele 6,8 milioane de oameni dependenţi de ajutoarele sociale sunt o ruşine naţională”, a declarat Christian Guy, şeful organizaţiei care a efectuat studiul. „Ei reprezintă ani de eşecuri tragice şi indiferenţă faţă de clasa politică. Oamenii din aceste cartiere au fost consideraţi drept incapabili, iar sărăcia lor este inevitabilă. Vieţile lor au fost limitate de ipoteza fatalistă că au puţine şanse la a obţine un stil de viaţă mai bun”, a continuat Guy, în prezent Secretar de Stat în cadrul Departamentului de Muncă şi Pensii.

Raportul întocmit de organizaţia condusă de Guy susţine că guvernul Marii Britanii nu îşi permite să mai amâne reformele sistemului social de ajutorare. De asemenea, se arată că în prezent guvernanţii atribuie o liră sterlină din trei pentru susţinea sistemului social, care a transformat o mare parte din rezidenţi incapabili să dobândească independenţa financiară.

De asemenea, perspectivele de viitor nu sunt foarte optimiste, în contextul în care mulţi copii nu cunosc noţiunea de „muncă”. Întrebaţi ce îşi doresc să devină atunci când vor creşte mari, aceştia au răspuns că vor „să devină faimoşi” sau că vor „să fie şefii unor găşti”, potrivit unei analize întocmite de organizaţia de caritate Chance UK.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite