S-a dat în judecată şi a câştigat. Un primar din Delta Dunării a câştigat procesul împotriva sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurelian Sevastian era reclamant într-un dosar deschis împotriva primarului localităţii Maliuc, chiar Aurelian Sevastian. Tribunalul Tulcea a decis că acesta a câştigat (reclamantul Aurelian Sevastian, nu pârâtul Aurelian Sevastian, primarul din Maliuc).

Pe data de 28 februarie 2013, cinci angajaţi au primăriei Maliuc, printre care şi actualul primar, Aurelian Sevastian, au acţionat în instanţă unitatea administrativ teritorială Maliuc şi pe primarul localităţii pentru a nu achita sumele încasate în baza legii 188/1999.

Când a încasat banii, era responsabil cu urbanismul în primărie

Primarul Aurelian Sevastian ne-a explicat cum a ajuns în situaţia de a se da singur în judecată (de a fi şi reclamant şi pârât în acelaşi dosar).

„În urma unui control efectuat de Curtea de Conturi s-a stabilit ca toate sumele acordate cu titlu de primă de vacanţă sau fost acordate ilegal. Eu, în calitate de primar, am fost obligat să emit decizii de imputare pentru recuperarea acestor sume, despre care s-a sabilit că sunt date fără respectarea legii. Printre cei care au primit la momentul respectiv primă de vacanţă (este vorba despre anul 2008) mă număram şi eu. La vremea respectivă eram funcţionar public, inspector cu atribuţii de probleme de urbanism şi administrarea teritoriului. Aşa că am contestat şi eu această decizie de imputare“, a spus edilul şef din Maliuc.

Acesta a mai explicat că prima de vacanţă este echivalentul unui salariu net şi se acordă o dată pe an. Salariile angajaţilor din primăria Maliuc pornesc de la 700 de lei şi ajung la un maxim de 1.500 de lei.

Tribunalul Tulcea a dat o primă soliuţie în acest dosar al lui Aurelian Sevastian şi alţi angajaţi împotriva primarului Aurelian Sevsatian şi a decis în favoara reclamanţilor. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Cazuri similare

Nicolae Coşovei, primarul comunei Somova din Tulcea, s-a dat în judecată în 2009 şi a câştigat mai mulţi bani la salariu. Odată cu el, alţi şase angajaţi ai primăriei şi-au cerut drepturile în instanţă.

Veniturile sale s-au majorat cu 25 %, bani pe care îi va încasa din sporul de dispozitiv. Angajaţii cred că acest sport li se cuvine pentru că sunt la dispoziţia Guvernului în caz de urgenţe.

Edilul spune că de acest spor au beneficiat mai mulţi angajaţi şi astfel i s-a părut normal să-şi ceară şi el drepturile în instanţă, în virtutea faptului că primarii de la ţară au salarii mici, de aproximativ 1.800 de lei.

În 2010, şi primăriţa din Valea Nucarilor (la vremea respectivă Ileana Perşinaru) s-a dat în judecată pentru sporul de dispozitiv.

Primăriţa, viceprimarul şi cei şapte angajaţi au beneficiat de bonusul salarial în urma unei hotărâri de Consiliu Local, emisă în primele luni ale anului 2009. Cinci luni mai târziu, primăriţa a decis să taie aceste sporuri, de teamă că vor fi imputate. Acum, primăriţa vrea să-şi recupereze banii şi s-a dat în judecată.

„În dosarul acesta am atacat decizia de imputare pe care am emis-o după cea eliberată de Curtea de Conturi. Noi am luat acest spor de dispozitiv numai cinci luni de zile, în cursul anului trecut. În vară nu am mai acordat aceste sume, întrucât eram conştienţi că ne vor fi imputate. Acum aşteptăm decizia instanţei să vedem dacă suntem sau nu obligaţi să dăm aceşti bani înapoi“, a declarat primarul Ileana Perşinaru.

Vă mai recomandăm

Scandal la Maliuc: soţul viceprimăriţei, acuzat că a băgat un copil în spital

Noi informaţii în scandalul de la Maliuc, unde soţul viceprimăriţei este acuzat că a bătut un copil de 11 ani: ce relaţii de rudenie există între cele două familii

Protest: mii de tulceni vor trebui să meargă sute de kilometri până la judecătorie

Primar condamnat la doi ani de închisoare pentru corupţie

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite