"LSD Theatre Show nu este teatru. Este spectacol"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 22 noiembrie, se va juca la Cafe Godot, spectacolul "LSD Theater Show", de Christopher Durang, câştigător al Premiului Tony în 2013. Regia spectacolului, în care joacă actorii Isabela Neamţu şi Matei Chioariu, este semnată de Horia Suru. Scenografia poartă semnătura lui Marian Vasii.

Matei Chioaru a obţinut  Premiul pentru Cel mai bun actor în cadrul Undercloud– Festivalul de Teatru Independent (de orice) 2013 şi Premiul pentru Cel mai bun actor în cadrul Maratonului de Teatru Independent - Bucharest Fringe 2013.

Să râzi. Să cauţi. Să visezi.

În trecerea noastră prin lume, mai agresiv sau mai poticnit, mai disperat sau mai voalat, fiecare dintre noi căutăm pe cineva care să ne fie alături, la bine şi la rau. La răul cauzat de poluare, de gaura din stratul de ozon, de opresiunea politicului sau de ignoranţa maselor. Şi la binele… dar cine mai ştie ce cauzează binele în zilele noastre?

LSD Theatre Show este spectacolul strălucitor şi zgomotos al căutarii unei priviri înţelegatoare în masa inertă a ochilor goi ai societăţii. O societate în care ni se cere să funcţionam cuminte şi uniform după reguli stabilite mereu de alţii, mereu cu mult înainte să ajungem noi aici, mereu mai înţelepţi şi mereu având Dreptatea, sau pe Dumnezeu sau Legea de partea lor.

Şi atunci, exploziv, penibil şi zgomotos, creăm spectacol si distrugem legi. Uneori spectacolul e puternic şi schimbă cutume. Alteori ne prăbuşim fără suflare şi nu rămâne nimic în urma lui. Doar fum şi o caldură stranie, ca în urma unui foc de armă.

LSD Theatre Show nu este teatru. Este spectacol.

Durata: 1h35

Preţ bilet: 30 lei

"Spectacolul lui Horia Suru îmbracă maladia metropolitană în forma cea mai vizibilă a consumului – media. Expunerea în show-urile de televiziune a anxietăţilor, a falselor miracole, valorificarea senzaţionalului fabricat sînt parodiate exploziv, pînă la absurd. Demenţa urbană este exhibată purulent, prin toate mijloacele media. Ostentativitatea depresiei şi a obsesiilor are legătură cu nocivitatea societăţii de consum, dar şi cu pierderea intimităţii şi corolarul său, imposibilitatea de a te individualiza în jungla urbană."

"Cele două personaje-entertaineri îşi expun anxietăţile într-un show cu un public real. Nebunia vinde, omul dezaxat este clovnul modern."

"Actorii se folosesc de toate posibilităţile unui show: cîntă, dansează, sparg convenţia de spaţiu, implică publicul în spectacol. Desigur, este un mod decaptatio benevolentiae pentru un public care vine la café-teatru, cu posibila aşteptare de a fi „întreţinut“, dar conceptul de spectacol, ca show (TV, dar nu neapărat) susţine plauzibil această formulă. De altfel, autorii declară public: „LSD Theatre Show nu este teatru. Este spectacol". (Oana Stoica, Dilema veche)

"Isabela Neamţu şi Matei Chioariu fac un tur de forţă actoricesc într-un spectacol plin de vitalitate, regizat de Horia Suru, care nu diferă cu nimic de productii extrem de respectabile din off-ul newyorkez. Îl recomand nu numai pentru asta (ar fi un motiv mai mult decât întemeiat!) dar şi din cauza că introduce publicului românesc un text al unuia dintre cei mai importanti dramaturgi americani contemporani, Christopher Durang, câştgătorul premiului Tony în 2013." (Peca Stefan-dramaturg)
"Isabela Neamţu şi Matei Chioariu au făcut un spectacol curajos, de forţă, care nu trebuie ratat sub nicio formă. Doi actori minunaţi, într-o piesă răscolitoare." (Ana Mărgineanu, regizor)
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite