Care sunt cele mai mari greşeli la interviul de angajare. De ce sunt refuzaţi foarte mulţi dintre candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un top recent realizat de site-ul Bestjobs.ro arată că cele mai mari greşeli realizate de către candidaţi în timpul interviului de candidat sunt nesiguranţa, nervozitatea şi lipsa interesului pentru job-ul respectiv. Concret, acestea sunt şi motivele pentru care candidaţii respectivi nu obţin locul de muncă dorit.

„Candidatul recunoaşte că a aplicat şi a venit la jobul respectiv mai degrabă pentru că nu are alte opţiuni în piaţă decât că ar fi potrivit sau şi-ar dori. De asemenea, atitudinea care denotă dezinteres, demotivare şi non-implicare: candidaţii deseori întârzie la interviu, candidaţii de pe poziţiile de entry level de multe ori nu ştiu pentru ce post au venit sau au ţinuta necorespunzatoare şi neglijentă”, a explicat Simona Nicolaescu, HR Manager, Studio Moderna.

Prin urmare, experienţa profesională şi compatibilitatea cu jobul pentru care a aplicat nu sunt singurele criterii care îi pot garanta unui candidat un loc de muncă. Important pentru angajator este şi dialogul din timpul interviului care poate da chiar mai multe informaţii despre candidat decât CV-ul.

Neconcordanţe între CV şi ce prezintă candidatul

La rândul lor, şi specialiştii Carestream susţin că acei candidaţi care nu se documentează câtuşi de puţin despre companie şi jobul la care au aplicat primesc feedback negativ.

„Apatia, interesul redus faţă de jobul la care a aplicat sau faţă de companie, dar şi neconcordanţele majore între CV şi ceea ce prezinta candidatul în timpul interviului”, sunt printre cele mai mari greseli conform specialistilor in recrutare ai companiei Carestream.

Pe langă acestea, candidaţii trebuie să fie atenţi şi la limbajul nonverbal. Ei mai pot pierde "puncte" şi dacă „butonează telefonul mobil în timp ce recruiter-ul îi explică cerinţele testului de specialitate, au o atitudine de superioritate sau nu îi interesează nici conţinutul postului, pentru că ştiu ei deja totul”, explica Nicoleta Mihăiţă, reprezentanta Rompetrol Group.


Citeşte şi:

Cele mai mari greşeli pe care le fac românii la interviul de angajare

Lipsa încrederii în sine şi interesul redus faţă de locul de muncă vizat se numără printre principalele motive pentru care mulţi dintre candidaţii românii sunt percepuţi negativ în timpul interviului de angajare, arată un sondaj făcut de bestjobs.ro

Minciunile cel mai des întâlnite în CV-uri

Competiţia acerbă pentru obţinerea unui loc de muncă îi determină adesea pe aplicanţi să-şi cosmetizeze datele din CV în dorinţa de a face impresie bună la un posibil interviu.

Radiografia pieţei de recrutare pe 2013: angajatorii caută talente, salariile ajung la 6.000 de euro

Chiar dacă piaţa de recrutare nu mai înregistrează creşterile spectaculoase din anii trecuţi, companiile nu stau pe loc, caută oameni talentaţi, iar salariile pentru cei cu expertiză şi calificări pot ajunge la câteva mii de euro.

Cum facem impresie proastă la un interviu de angajare fără să ne dăm seama

Criza economică a transformat găsirea unui loc de muncă într-o adevărată luptă psihologică între angajatori şi potenţialii angajaţi. Specialiştii în resurse umane acordă atenţie celor mai mici detalii pe baza cărora şi-ar putea o construi o imagine cât mai corectă şi mai completă despre persoana intervievată, aşa că ar trebui să fim pregătiţi pentru a face faţă situaţiei.

Maşina fericirii: cum a devenit Google cea mai bună companie în care să lucrezi

Beneficiile oferite de gigantul Google sunt legendare în lumea corporatistă şi au încurajat şi alte companii din domeniul tehnologiei să le ofere angajaţilor condiţii de muncă mai bune. Pentru al patrulea an consecutiv, Google a fost declarată cea mai bună companie pentru care să lucrezi, într-un clasament întocmit de revista „Fortune“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite