Aeroportul Braşov va fi la fel de mare ca şi cel din Sibiu. Dacă nu se găseşte un investitor, aeroportul se va face pe credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista aeroportului va fi finalizată imediar după ce vremea se va încâlzi. FOTOArhivă.
Pista aeroportului va fi finalizată imediar după ce vremea se va încâlzi. FOTOArhivă.

Pista Aeroportului va fi gata imediat de vremea o va permite, iar acum se lucrează la proiectul pentru turnul de control. Ar mai fi nevoie de 20 de milioane de euro pentru finalizarea Aeroportului. Dacă nu se va găsi un investitor, Consiliul Judeţean va lua un credit.

Guvernul a refuzat să finanţeze Aeroportul Braşov, astfel că autorităţile locale trebuie să se descurce pe cont propriu. „Acum se lucrează proiectul pentru turnul de control, care va fin «în cloc» cu terminalul, la fel ca la Sibiu şi va fi cam de aceeaşi mărime. Pista este gata în proporţie de 60%, iar când vremea va permite cosntructorii se vor apuca de treabă. Ei abia aşteaptă, pentru că îşi iau imediat banii, dar nu cred că se vor apuca de treabă mai repede de finalul lunii martie. Chiar dacă nu vom avea ajutor de la Guvern, mergem mai departe. Vom vedea cum procedăm, dacă putem face un credit sau merge cu credit furnizor, dar aeroportul va fi finalizat“, a precizat Aristotel Căncescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aeroportul poate fi profitabil

Potrivit unui studiu realizat de Mott McDonald, în primul an de funcţionare aeroportul de la Braşov va avea un trafic de 300.000 de pasageri, iar ţinta de un million de călători va fi atinsă după opt ani. Viitorul aeroport este însă mult mai atractiv pe partea de cargo, deoarece Braşovul este situat chiar în centrul ţării. Mai multe firme de logistică au anunţat că vor să închirieze spaţii în jurul aeroportului, aici urmând să funcţioneze spaţii mari de depozitare. În mod direct, aeroportul va crea în jur de 4.000 de locuri de muncă. Se estimează că alte 6.000 de locuri de muncă vor fi create la companiile care îl vor deservi.

Aeroportul va aduce şi mult mai mulţi turişti la Braşov, oraşul de sub Tâmpa fiins pe locul al doilea la nivel naţional ca număr de vizitatori după Bucureşti. Studiile arată că Braşovul ar putea atrage 20% dintre turiştii care aterizează la Otopeni.

Pe aceeaşi temă:

Anul 2014 este anul parcărilor la Braşov

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite