REVIEW Asus Fonepad 7 - O tabletă bunicică la un preţ foarte bun. Plus: Asus Miracast Dongle, un gadget interesant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei de la Asus sunt creatorii tabletelor Nexus 7, dar pe lângă asta, ei mai au şi o gamă largă de tablete care poartă brandul propriu.

Asus Fonepad 7 este o tabletă poziţionată pe segmentul mid-range şi care vine cu un atu important: conectivitatea 3G. Totuşi, înainte de asta, să vorbim puţin despre...

Design

La acest capitol, tableta nu se remarcă pozitiv din multe puncte de vedere. Are un aspect curat şi o textură plăcută la atingere, dar grosimea este destul de mare (10.5 mm) şi marginile care înconjoară ecranul sunt groase.

Spatele este făcut dintr-un plastic negru mat cu aspect plăcut. Logo-ul Asus este poziţionat sub camera foto principală – înconjurată de un inel argintiu – iar sub el găsim logo-ul Intel şi un difuzor generos.

Pe marginea din stânga, sub un căpăcel de plastic, găsim sloturile pentru cardul SIM şi pentru cardul micro SD, iar pe marginea din dreapta sunt butoanele de power şi de volum. Sus găsim portul pentru căşti, iar jos portul pentru cablul microUSB.

Asus Fonepad şi Miracast Dongle

În partea din faţă observăm un difuzor pentru apeluri, marcat de o grilă argintie, iar sub ecran găsim, din nou, logoul celor de la Asus.

În ciuda grosimii destul de mari, tableta nu este foarte grea. Aspectul nu este urât dar este oarecum plictisitor. Totuşi, construcţia este robustă şi materialele folosite inspiră încredere.

image

Hardware

După cum am scris şi mai sus, dotările sunt mid-range. Sub ecranul HD (1280x720) găsim un procesor Intel Atom Z2520 cu două nuclee tactate la frecvenţa de  1,2Ghz, 1GB de memorie RAM şi 8GB spaţiu de stocare. Camera frontală are 1,2MP, iar cea principală are 5MP. Bateria este de 3910mAh.

Performanţă

Fonepad 7 stă destul de bine la acest capitol, când vine vorba de aplicaţii simple sau de sarcini de zi-cu-zi. În meniu nu am simţit întârzieri deranjante, iar browsingul este o experienţă plăcută.

Aplicaţiile reţelelor sociale funcţionează foarte bine şi cei care doresc chiar pot încerca câteva joculeţe casual pe tabletă. Angry Birds merge cu siguranţă!

Clipurile video rulează şi ele fără probleme, dar procesorul oboseşte dacă lăsăm mai mult de 4-5 aplicaţii deschise pe fundal.

image

Autonomie

Aici, numai de bine! Bateria de 3.910 mAh face faţă cu brio unei zile întregi de folosire. Cu luminozitatea la jumătate şi WiFi pornit constant am scos în jur de şapte ore în care am făcut browsing, am ascultat muzică la căşti, m-am uitat la câteva clipuri pe Youtube şi am folosit aplicaţia Facebook. Folosirea a fost una medie, dar autonomia este de lăudat.

Display

Ecranul are o rezoluţie de 1280x720, destul de bună pentru o diagonală de 7 inci. Imaginile sunt clare şi saturate, iar luminozitatea este bună. Au fost situaţii (în lumina directă a soarelui) când aş fi preferat să pot da luminozitatea mai mare. Unghiul de vizualizare este larg, mulţumită panoului IPS, dar sticla care îl acoperă reflectă cam mult lumina.

Sunet şi cameră foto

Difuzorul scoate un sunet destul de clar şi de puternic, dar lipsit de bass. Volumul este suficent de mare pentru a ne permite să urmărim un film sau să ne jucăm un joc, dar pentru o experienţă cât mai plăcută recomand conectarea unei perechi de căşti.

Camerele foto sunt decente. Cea frontală poate fi folosită cu încredere într-un apel video pe Skype, iar cea principală realizează fotografii bunicele, peste media celor găsite pe tablete cu preţ similar.

Conectivitate

Conexiunile 3G şi WiFi sunt bune şi viteza de transfer este mare. Fonepad 7 mai dispune de A-GPS şi de Bluetooth şi poate fi folosită şi pe post de telefon.

image

Software

Tableta rulează Android 4.3 Jelly Bean, peste care cei de la Asus şi-au pus interfaţa grafică proprie. Aceasta aduce cu ea o serie de aplicaţii precum Kindle, App Lock (pentru parolarea unor aplicaţii), Audio Wizzard (îmbunătăţiri ce ţin de sunet), SuperNote sau Splendid (setări ce ţin de display).

Preţ şi disponibilitate

Asus Fonepad ME175 poate fi cumpărată la preţuri începând de la 700 de lei.

Plusuri

  • Preţ foarte bun
  • Rezoluţie bună
  • Performanţă decentă
  • Autonomie mare

Minusuri

  • Design plictisitor
  • Grosime mare

Concluzie

Taiwanezii au demonstrat din nou că ştiu exact de unde să taie pentru a scoate pe piaţă produse ieftine, dar care oferă suficientă performanţă şi autonomie încât să poată fi considerate bune. Fonepad 7 este o tabletă pentru cei care vor să aibă mereu acces la email sau la reţele sociale şi îşi face bine treaba.

BONUS

Alături de Fonepad 7 am testat şi două accesorii interesante. Este vorba de Asus Miracast Dongle şi de căştile NFC EB50N.

image

Asus Miracast Dongle este un gadget puţin mai mare decât o brichetă care se înfige în mufa HDMI a unui televizor HD. Cu ajutorul unei aplicaţii speciale, acesta primeşte semnalul de la o tabletă sau de la un telefon şi afişează conţinutul redat pe acestea, pe televizor.

Instalarea este foarte uşoară. Aplicaţia vine preinstalată pe dispozitivele Asus, aşa că utilizatorul trebuie doar să bage dongle-ul în televizor şi să îl conecteze la o sursă de curent. Asus Miracast Dongle poate fi folosit pentru a reda filme, melodii, sau chiar jocuri. Acesta poate fi găsit la preţuri începând de la 229 de lei şi se poate dovedi o investiţie bună pentru amatorii de jocuri.

Căştile EB50N au un preţ destul de piperat. Acestea pot fi cumpărate la preţuri începând de la 250 de lei şi se conectează la telefoane sau tablete fie prin Bluetooth 4.0, fie prin NFC. Ele pot fi folosite ca hands-free şi sunetul este clar şi puternic.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite