Un elev român de 11 ani stabilit în Marea Britanie, în topul celor mai inteligenţi britanici, depăşind IQ-ul lui Einstein

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihail Iulian Bărăscu are 11 ani, locuieşte din 2009 în Dover, vorbeşte engleza perfect si a aplicat, de curând, la organizaţia internaţională Mensa, cunoscută ca fiind grupul oamenilor cu un coeficient de inteligenţă peste medie, după ce a înregistrat un scor chiar mai bun decât Einstein, potrivit presei britanice.

Micul geniu român stabilit în Marea Britanie a obţinut un IQ de 162, mai mare decât cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking, şi visează să fie arhitect, relatează Dover Express

Astfel, băiatul a fost desemnat cea mai inteligentă persoană din Dover şi se află astfel în topul celor celor mai inteligenţi 1% dintre oamenii din Marea Britanie. 

De altfel, jurnaliştii povestesc cum, în mai puţin de două ore, băiatul le-a explicat cum a apărut Universul (contestând teoria lui Stephen Hawking) şi de ce puiul a apărut înaintea oului, potrivit Agerpres.

Părinţii săi, Gheorghe (36 de ani) şi Gabriela Bărăscu (40 de ani), s-au stabilit în Marea Britanie în 2009 şi locuiesc acum în Dover.

El este preot si profesor, iar soţia este medic stomatolog. Amândoi au ştiut că au un geniu în casă de când băiatul era mic şi spun că viaţa cu un astfel de copil nu este mereu uşoară, având mereu parte de provocări.

La doi ani compunea versuri cântând cu mama lui

Mama băiatului le-a povestit jurnaliştilor că, la doi ani, copilul continua cântecelele ei cu propriile versuri. Încă de atunci a realizat că nu are parte de un copil normal. „Are atât de multă imaginaţie! Uneori este prea mult şi-i spunem să o ia mai încet!", spune ea.

Tatăl băiatului spune că, deşi mintea copilului îl aduce deseori în discuţii contradictorii cu părinţii săi, „în definitiv este un copil foarte bun” şi spune că nu vor să-l forţeze mai mult.

Jurnaliştii îl descriu pe Iulian ca o fire creativă şi spun că este cel mai fericit la calculatorul său, însă este împins de la spate de părinţi să joace şi baschet şi să participe la activităţile dintr-un club de teatru. Chiar a început să scrie un roman. „Nu spun că nu îmi place realitatea — dar poate fi plictisitoare câteodată”, spune băiatul, care a început din toamnă cursurile unei şcoli de gramatică pentru băieţi.


Pe aceeaşi temă:

INFOGRAFIE Patru ore în tavernă şi 50 de cafele, în fiecare zi: de la Darwin la Dickens, cum arăta ziua unui geniu

Campanie naţională de selecţie online a copiilor români supradotaţi

DEZBATERE Crearea claselor de elită, discriminare sau performanţă? Capitala va avea 56 de clase intensive anul viitor

Ministerul Educaţiei face primul pas pentru sprijinirea elevilor supradotaţi

Copiii geniali, priviţi cu ostilitate de statul român

Copiii supradotaţi, viitorul ignorat al României

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite