Fermă de porci mistreţi la poalele Munţilor Parâng: afacerea inedită în care a investit un hunedorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un hunedorean creşte porci mistreţi.
Un hunedorean creşte porci mistreţi.

Cristian Lupşoiu are în grijă peste 30 de mistreţi, într-un ţarc pe care l-a înfiinţat la poalele Munţilor Parâng, în Valea Jiului. Ferma hunedoreanului nu produce deocamdată venituri, însă Cristian Lupşoiu speră că situaţia ei se va schimba în următorii ani.

Cristian Lupşoiu a investit până în prezent peste 6.000 de euro într-o fermă de porci mistreţi. Cele peste 30 de animale pe care le are în grijă în ferma sa de la poalele Munţilor Parâng nu îi aduc deocamdată niciun venit, dar hunedoreanul în vârstă de 37 de ani speră că lucrurile se vor schimba în următorii ani.

„În urmă cu trei ani am achiziţionat o scroafă gestantă, care a fătat apoi, şi am cumpărat şi un vier cu circa 1.000 de euro. Apoi numărul animalelor din fermă a crescut. Până acum nu am vândut porcii mistreţi, pentru că vreau să îmi extind ferma. Mă gândesc să îi vând pentru carne, în special, la restaurantele cu specific vânătoresc care se dezvoltă şi în Valea Jiului.  Vreau să le asigur un vânat continuu, un vânat proaspăt, nu congelat. Asta este baza de la care plec. În România, în general, şi în Valea Jiului în special, a început lumea să consume vânat în mod constant”, spune Cristian Lupşoiu.

Deocamdată, hunedoreanul nu primeşte subvenţii pentru creşterea porcilor mistreţi, dar speră că va putea beneficia de ele o dată ce îşi va mări efectivele de animale din fermă. Preşul cărnii de porc mistreţ este de circa trei ori mai mare decât cel al cărnii de porc, totuşi are căutare, mai adaugă Cristian Lupşoiu.


Vă recomandăm şi:

Rămăşiţele descoperite în curtea muzeului sunt oseminte umane, vechi de zeci de ani, şi oase ale unor animale           Medicii legişti au analizat oasemintele descoperite întâmplător în urmă cu o săptămână, pe un teren din faţa Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi au ajuns la concluzia că o parte din ele sunt oase umane, însă printre acestea s-au amestecat şi oasele unor animale.

Povestea „căţelăriei” de la marginea Devei: peste 600 de maidanezi trăiesc în lagărul câinilor fără stăpân           De mai bine de cinci ani, un teren cedat de administraţia locală a Devei unei asociaţii a iubitorilor de animale a fost transformat într-un adevărat lagăr pentru maidanezii strânşi de pe străzi. Numărul animalelor care ocupă ţarcurile de la marginea Devei, în zona Sântuhalm, depăşeşte 600. În ultimii ani a crescut continuu şi o dată cu el şi nesiguranţa oamenilor care trec prin zonă.

Cum îşi răsfaţă o milionară câinele: patroana FC Hunedoara şi-a fotografiat patrupedul înconjurat de bancnote             Omul de afaceri Alina State (33 de ani), care finanţează echipa de fotbal FC Hunedoara, şi-a manifestat pasiunea pentru animale într-un mod neobişnuit.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite