Castravetele şi beneficiile lui uimitoare pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castravetele ajută la eliminarea toxinelor din organism şi împrospătează respiraţia FOTO myhealthtips.in
Castravetele ajută la eliminarea toxinelor din organism şi împrospătează respiraţia FOTO myhealthtips.in

Castraveţii nu au primit atenţia cuvenită până acum, mai ales în comparaţie cu beneficiile asupra sănătăţii ale altor legume. Însă această legumă oferă o combinaţie unică de nutrienţi ce ne ajută să ne menţinem hidrataţi, să scăpăm de toxine şi, de ce nu, să ne împrospăteze tenul, mai ales pielea sensibilă de sub ochi.

În fruntea listei substanţelor nutritive din castravete se află cucurbitacina, lignanii şi flavonoidele. Aceste trei tipuri de fitonutrienţi care se regăsesc în castraveţi ne oferă beneficii importante, în special antioxidante, antiinflamatorii şi anticancer, notează publicaţia „Prevent Disease“. Specialiştii ne avertizează că pentru a creşte castraveţi se folosesc organofosfaţi şi alte pesticide, aşadar aceste legume pot fi foarte toxice. „Încercaţi să cumpăraţi legumele cultivate organic şi, dacă nu, clătiţi-le bine cu oţet“, ne sfătuiesc ei.

„Prevent Disease“ a realizat o listă cu 20 de beneficii ale castraveţilor, care mai de care mai surprinzătoare.

Dacă eşti prea ocupat să bei apă îndeajuns, ronţăie un castravete răcoritor, care este format din 96% apă. Vei compensa cu succes lipsa apei din organismul tău. 

Dacă mănânci castravete, organismul tău va scăpa de nesuferitele arsuri la stomac. Mai mult, dacă aplici castravete pe piele când este arsă de soare, durerea se va diminua. 

Toată apa din castravete se comportă ca un fel de mătură virtuală care va curăţa toxinele din sistemul tău. Dacă mănânci regulat castravete, e posibil chiar să dizolve şi pietrele la rinichi.

, întărind sistemul imunitar, dându-ţi energie şi oferindu-ţi un ten luminos. Dă-i mai multă putere castravetelui şi combină-l într-un „smoothie“ (suc de legume) cu morcovi şi spanac. 

Silica din castravete ajută la întărirea ţesuturilor de legătură din jurul muşchilor şi articulaţiilor. 

, cum ar fi magneziul, potasiul şi siliciul. Acesta este motivul pentru care această legumă se foloseşte foarte mult în tratamentele din spa-uri. Vitamina K, fierul şi calciul contribuie la un ten strălucitor şi la un plus de energie.  

Adaugă castravete la salate şi la supe sau pentru a mânca humus, în loc de pâine, foloseşte o felie de castravete. 

Feliuţele de castravete răcite în prealabil sunt deja un clişeu în tratamentele cosmetice, dar nu degeaba: castravetele ajută la reducerea pungilor de sub ochi. 

Câteva studii au descoperit puterile castravetelui de a reduce riscul incidenţei mai multor tipuri de cancer. 

Pacienţii cu probleme de tensiune, şi mare şi mică, îşi reduc simptomele mâncând castravete.  

Sucul de castravete ajută la vindecarea gingiilor şi împrospătează respiraţia.  

, fibrele din el fiind un aliat de nădejde. 

Silica, mineralul minune din castravete, va conferi strălucire şi va întări părul şi unghiile. 

Castravetele îţi va aduce organismul într-o stare mai alcalină, fapt care înseamnă mai puţine boli. 

Câţiva castraveciori proaspeţi înainte de a te băga în pat vor oferi organismului cu zaharurile necesare, vitamina B şi electroliţi. Astfel, intensitatea mahmurelii de a doua zi va fi mult redusă. 

Toate acele vitamine şi minerale din castravete îl transformă într-un inamic de temut pentru durerile musculare sau cele de încheieturi.

, scăzând nivelul acidului uric din organism. 

Cei care suferă de diabet se pot bucura de un castravete şi să beneficieze şi de ce are el mai bun: conţine un hormon de care celulele pancreasului au nevoie pentru a produce insulină. 

Aroma unei infuzii de castravete te va calma. 

Un compus numit „sterol“ din castravete ajută la reducerea colesterolului „rău“, adică LDL – lipoproteinele cu densitate mică. 


Citeşte şi:

Şapte motive să consumi castraveţi

Castravetele este cunoscut drept unul dintre cele mai sănătoase alimente, aşa că nu este de mirare că este pe locul al patrulea în topul celor mai cultivate legume din lume.

Alimente care te răcoresc

Zăpuşeala verii te îndeamnă să te hidratezi cât mai mult? Iată câteva idei de gustări răcoritoare, sărace în calorii, numai bune în prag de vară.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite