FOTO VIDEO Cum îţi fereşti banii şi telefonul de ochii hoţilor: sfaturi utile pentru când mergem la plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O zi perfectă la plajă presupune să intri în apă fără să arunci mereu priviri îngrijorate spre lucrurile de valoare lăsate pe mal, indiferent dacă este vorba despre bani, telefon mobil sau cheile de la maşină. Cu puţină imaginaţie şi un dram de îndemânare putem face ca hoţii porniţi la vânătoare să nu observe un obiect tentant, chiar dacă se află sub nasul lor.

1. Unde să-mi ascund banii şi telefonul mobil? Cine rămâne să păzească lucrurile cât timp restul grupului intră în apă să se răcorească? Iată întrebări care nu ar trebui să ne umbrească orele petrecute la plajă. 

Nimic mai simplu, dacă ţinem cont de faptul că uneori este suficient să „deghizăm“ lucrurile de valoare într-un obiect lipsit de interes în ochii hoţilor, cum ar fi o sticlă de cremă de soare. 

foto

FOTO Instagram 

Găsiţi un recipient suficient de încăpător pentru a găzdui, în interiorul curăţat şi uscat în prealabil, bunuri precum bani, telefon sau cheile de la maşină. 

2. Nu este plăcut să pleci de la plajă cu hainele şi trupul pline de nisip, particule fine de care abia scapi sub duş, asta în cazul în care nu vrei să mai rămâi la o terasă, timp în care nu te vei simţi tocmai confortabil. O cutie cu pudră de talc pentru bebeluşi va rezolva în mare parte problema nisipului care rămâne în păr, pe haine sau se lipeşte de piele. 

talc

Foto bottarolow.com 

Pudra de talc trebuie presărată pe zona pe care vreţi să o curăţaţi de nisip (degetele de la mâini sau de la picioare). După ce apa s-a mai evaporat, pudra va absorbi umezela rămasă, astfel încât nisipul va fi mult mai uşor de îndepărtat. Pudra de talc poate ajuta şi la îndepărtarea nisipului din păr. Turnaţi o cantitate mică în palme şi apoi masaţi scalpul încet, dar numai după ce părul s-a zvântat la soare sau a fost uscat parţial cu prosopul.

3. Cei care aleg să lenevească la plajă pe o pătură sau un cearceaf, mai ales în zilele în care bate vântul, pot să coasă nişte colţare sau buzunare în care să introducă pietre pentru fixarea păturii. Aşa nu veţi mai pierde timpul cu aranjatul pietrelor care numai pe pătură nu stau.  

etsy

FOTO etsy.com

4. Particulele de nisip sau apa sărată de mare deteriorează gadget-urile, aşa că atunci când mergeţi la plajă nu uitaţi să le păstraţi într-o pungă tip Ziplock (pungi cu sistem de închidere de siguranţă pentru împachetarea obiectelor mici).

foto

FOTO Instagram 

5. Usturimile cauzate de arsuri solare pot fi calmate şi vindecate mai repede cu ajutorul cuburilor de gheaţă pe bază de aloe vera. Cumpăraţi un tub de aloe vera gel de la farmacie sau de la Plafar, turnaţi într-o tăviţă pentru cuburi un amestec de gel şi puţină apă, apoi lăsaţi conţinutul să îngheţe.

cuburi

FOTO Instagram 

Treceţi cubul cu aloe peste porţiunile afectate, dar fără să-l lăsaţi un timp îndelungat pe piele. O cale mai simplă este să lăsaţi tubul cu gel aloe vera la frigider şi să-l folosiţi când veniţi de la plajă.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite