FOTO Ţebea 2014: serbarea lui Avram Iancu, loc de pelerinaj pentru politicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serbările naţionale Ţebea 2014 au adus în satul hunedorean învecinat municipiului Brad peste 5.000 de oameni, din întreaga ţară. Ţebea a devenit astăzi un loc de pelerinaj şi pentru politicienii de la toate partidele, iar printre participanţii la slujba de comemorare a eroului transilvănean Avram Iancu au fost Elena Udrea, Klaus Iohannis, Emil Boc, Vasile Blaga şi Dan Diaconescu.

Câteva mii de oameni au ajuns astăzi la Ţebea, unde au loc Serbările naţionale, în memoria lui Avram Iancu, de la moartea căruia s-au împlinit 142 de ani. Fostul lider transilvănean din vremea Revoluţiei de la 1848, devenit unul dintre personajele - simbol ale patriotismului, a fost înmormântat în cimitirul bisericii din Ţebea. Mormântul lui Avram Iancu şi "gorunul lui Horea" fac parte din complexul istoric din localitate, care devine în fiecare an, pentru o zi, un adevărat loc de pelerinaj. Oamenii din Ţara Moţilor, turiştii şi politicienii au asistat şi astăzi în număr impresionant la ceremonialurile organizate în memoria lui Avram Iancu.

Băi de mulţime
Dacă la ediţia de anul trecut a Serbărilor naţionale, "vedeta" a fost preşedintele României, Traian Băsescu, astăzi, printre liderii politici care au ajuns la Ţebea s-au aflat Klaus Iohannis, Elena Udrea, Emil Boc, Vasile Blaga şi Dan Diaconescu. Pentru mulţi dintre politicienii cunoscuţi, care s-au amestecat prin mulţime, a fost prima dată când au participat la serbările din Ţara Moţilor.

Au reuşit să profite însă de această ocazie pentru a se face cunoscuţi oamenilor din zonă, cu atât mai mult cu cât se apropie alegerile prezidenţiale. Reprezentanţii Prefecturii Hunedoara informau în urmă cu trei zile că în Complexul istoric de la Ţebea "se interzice accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice".

image

Foto

image

Împrejurimile complexului au fost invadate însă de membrii partidelor implicaţi în campanii electorale, care au împărţit vizitatorilor steguleţe, fluturaşi şi fotografii cu candidaţii la funcţia de preşedinte al României şi partidele din care fac parte.

Elena Udrea a dat autografe pe pliantele care o înfăţişau, iar din cortul susţinătorilor lui Klaus Iohannis, în care acesta a fost invitat să ia masa, au răsunat cântece patriotice. Dincolo de agitaţia produsă de staffurile de campanie ale oamenilor politici şi de numărul mare de participanţi, Serbările naţionale Ţebea 2014 s-au desfăşurat fără incidente.

La orele amiezii, oamenii ocupaseră deja cea mai mare parte din locurile pe iarbă, în faţa scenei pe care urma să înceapă spectacolul folcloric, în timp ce liniştea a început să se lase peste mormântul acoperit de coroane şi flori al eroului transilvănean.  


Vă recomandăm şi:

FOTO Ţinutul Pădurenilor, locul de vis al Hunedoarei părăsit de oameni

Comunităţile celui mai pitoresc ţinut al Hunedoarei trec printr-o adevărată dramă. Satele din Pădurenime s-au depopulat, unele aproape complet, spre disperarea oamenilor, care nu întrevăd şanse ca zona să redevină prosperă.

Serbările naţionale de la Ţebea au loc duminică. Se împlinesc 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu

Serbările naţionale de la Ţebea vor avea loc duminică, 7 septembrie, în Complexul Istoric din Ţebea, comuna Baia de Criş. Mii de oameni sunt aşteptaţi la evenimentul închinat memoriei lui Avram Iancu, una dintre personalităţile emblematice din istoria României.

Vizită prezidenţială la Ţebea: Traian Băsescu a venit la serbările naţionale

Peste 5.000 de oameni au venit la Serbările Naţionale organizate astăzi la Ţebea, în memoria lui Avram Iancu. Preşedintele Traian Băsescu a participat la eveniment, alături de soţia sa, Maria.

Marş istovitor în memoria lui Avram Iancu: a parcurs 100 de kilometri desculţ până la mormântul „crăişorului”

Scriitorul Laurian Stănchescu a ajuns astăzi la Ţebea, unde se află locul de veci al celui supranumit „crăişorul munţilor”, Avram Iancu. Laurian a parcurs desculţ drumul dintre Vidra de Sus, unde s-a născut liderul românilor din Transilvania din vremea Revoluţiei de la 1848, şi Ţebea, unde a fost înmormântat Avram Iancu.

Adevărul despre Avram Iancu şi revoluţia românească din Transilvania de la 1848

Avram Iancu este un simbol pentru românii din Transilvania. Alături de Horea şi de episcopul unit Ioan Inochentie Micu Klein, Avram Iancu înseamnă jertfă pentru libertăţile politice ale românilor ardeleni.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite