Pieptul de pui Iohannis face senzaţie la Sibiu. Şi preşedintele ales l-a testat: „Văd că lumea vrea să mă mănânce şi la propriu, nu doar la figurat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un restaurant din localitatea Cisnădioara, de lângă Sibiu, are inclus în meniu de aproximativ 10 ani un preparat „botezat” special după primarul de atunci al Sibiului, actualul preşedinte al României. Iohannis şi-a dat acordul pentru denumirea preparatului şi l-a şi gustat, iar acum, în cinstea sa, restaurantul pregăteşte două preparate noi: un turnedo Herr President şi un desert Santa Klaus.

Povestea începe la Cisnădioara în 1991, când Liviu Durdun a cumpărat aici un hectar de teren şi a ridicat pensiunea Apfelhaus. „Se numeşte aşa şi are nume german datorită faptului că în această zonă am găsit o livadă de meri şi datorită respectului pe care îl port etniei germane din zona asta eu am păstrat şi i-am dat numele de „Casa mărului”. La primul restaurant pe care l-am făcut am plecat cu un brand româno-german, cu bucătărie româno-germană şi tradiţională din zona asta, ne-am axat pe produse specifice etniei săseşti, mai precis a pachiaruţilor din satul Cisnădioara. 

„Testat” de preşedintele ales

Dat fiind faptul că ea este branduită arhitectural într-un stil săsesc german în 2002 am deschis pensiunea Apfelhaus şi aveam nevoie pentru originalitate de nişte produse noi. În acea perioadă Klaus Iohannis era preşedintele Forumului German şi cunoscându-l şi având relaţii de colaborare cu Forumul German mi-am permis să-i pun o întrebare, „Domnule Klaus Iohannis, sunteţi de acord să facem un produs care să vă poarte numele?” Şi m-a întrebat ce înseamnă acel produs, şi după ce i-am explicat a spus „Bun, ok, pune-i numele Iohannis”, şi aşa a apărut pieptul de pui Iohannis”, povesteşte Liviu Durdun (63 de ani), managerul complexului turistic. 

Astăzi preparat-vedetă în meniul restaurantului de la Cisnădioara, puiul Iohannis a fost testat de însuşi cel care i-a „împrumutat” numele. „Interesant este că în 2004 a câştigat al doilea mandat, deci era un brand şi el ca primar. Cisnădioara fiind o zonă de agrement în apropierea oraşului Sibiu în week-end erau foarte mulţi oameni, era o zi de vară frumoasă şi el a apărut şi a zis „În sfârşit văd că lumea vrea să mă mănânce şi la propriu, nu numai la figurat”, povesteşte Liviu Durdun. 

Preferatul doamnelor

Pieptul de pui Iohannis costă 28 de lei şi este un preparat extrem de căutat. „ De-a lungul anilor a fost un produs foarte bine promovat datorită gustului, datorită aspectului, şi cei din afara zonelor din afara zonelor limitrofe Sibiului, citind în lista de meniu, întrebau ce înseamnă Iohannis. Iohannis înseamnă brandul primarului Klaus Iohannis. Este un produs foarte bine vândut, nu este cu mult colesterol, nu este un produs greu, cum de altfel credem că nici preşedinţia domnului iohannis nu va fi grea pentru România”, spune Liviu Durdun. 

Preparatul, spun bucătarii, este căutat mai ales de către reprezentantele sexului frumos. „Pieptul de pui Iohannis îl facem de aproape 10 ani, merge foarte bine, este un preparat foarte bun, în general îl consumă femeile, a venit şi dânsul aici la noi, a fost foarte încântat”, spune Bogdan Marangoci (30 de ani), bucătar în cadrul complexului turistic. 

Preparate în cinstea noului preşedinte: Turnedou-ul Herr President şi desertul Santa Klaus

Povestea produselor „branduite” Iohannis din restaurantul de la Cisnădioara nu se opreşte aici. „În toată această perioadă de campanie prin sms-uri am discutat foarte mult cu domnul Iohannis vizavi de tendinţa electoratului românesc şi am spus că vreau să mai fac două produse. Având acceptul dânsului îmi permit acum în noul restaurant care are caracter medieval să promovăm alte două produse, care vor vor fi branduite tot Iohannis. Acestea se vor numi Herr President, un turnedo, şi încă un desert, Santa Klaus. Sunt produse unice, în care capacitatea inventivă a bucătarilor nu reprezintă altceva decât unicitate şi originalitate a produsului”, spune Liviu Durdun. 

Herr President, noul preparat al restaurantului, se face din muşchi de vită şi ficat de raţă. „Facem muşchiul la tigaie, ficatul la fel, facem şi un sos de vin roşu la sfârşit, sos de vin cu portocale, cu lămâi, cu zahăr, cu coniac. Muşchiul de vită e o carne sănătoasă, nu are colesterol, ficatul e un pic mai pretenţios. Aşezăm o felie de muşchi, una de ficat, încă una de muşchi şi încă una de ficat, iar deasupra ceapă rumenită”, explică Bogdan Marangoci. 

Pieptul de pui Iohannis include, pe lângă carnea de pui, morcov, ţelină şi ardei. „Prima dată călim pieptul de pui, după care adăugăm legumele şi sosul alb”, explică Bogdan Marangoci. Se adaugă sare, piper şi condiment de pui iar separat se face un sos cu măr roşu, măr verde, zahăr şi smântână. Pieptul de pui pregătit se rulează într-o clătită, iar deasupra se pune sosul de fructe. 

La desert, fanii noului preşedinte al României pot încerca prăjitura Santa Klaus, un desert de asemenea dedicat. „E făcut acum, de când e domnul Iohannis preşedinte, l-am făcut special pentru dânsul, sper să vină să-l guste. Avem un tort de ciocolată cu biscuităţi, cu nutella, cu frişcă, puţin coniac, diferite arome, un desert care se serveşte rece, se lasă la frigider”, mai spune Bogdan Marangoci. 

Vă mai recomandăm: 

Pregăteşte cea mai gustoasă ciorbă de perişoare

Pentru că tot l-am auzit de curând pe noul preşedinte ales, Klaus Iohannis, că mâncarea sa favorită este ciorba de perişoare, ne-am gândit să vă propunem această reţetă care transformă o ciorbă obişnuită, într-una specială.

Cum să prepari cea mai bună supă de pui cu găluşte

La sfârşit de săptămână, mâncarea e mai gustoasă dacă stai la masă alături de cei dragi. Înceacă o supă cu găluşete, succesul e garantat!

5 super-seminţe şi beneficiile lor asupra sănătăţii

Seminţele au revenit puternic în atenţia publicului larg, fiind considerate de nutriţionişti drept „mâncarea viitorului“. Aceasta deoarece au proprietăţi incredibile, furnizând organismului proteine şi grăsimit de calitate, alături de un complex de vitamine şi minerale preţioase.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite