Cele mai frumoase locuri de camping din România. Unde putem pleca în vacanţă cu cortul sau rulota

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loc de camping la poalele muntelui FOTO Adevărul
Loc de camping la poalele muntelui FOTO Adevărul

Românii pasionaţi de călătorii sunt tot mai atenţi în ultimii ani la condiţiile de care au parte în locuri de camping amenajate pe teritoriul ţării. adevarul.ro propune câteva dintre cele mai frumoase locuri de camping din România.

Mulţi dintre investitorii din domeniul turistic "au mirosit" oportunitatea amenajării unor spaţii special destinate drumeţilor care au parcurs drum lung cu maşina şi au nevoie să tragă peste noapte într-un loc sigur şi confortabil.

Condiţiile oferite diferă de la un loc la altul, însă conceptul de camping s-a schimbat radical în bine în România ultmilor ani. 

Reţeaua de corespondeţi Adevărul a căutat cele mai frumoase locuri de camping din România şi vi le prezintă în sinteză mai jos.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Arad

Cel mai renumit camping din judeţ este în staţiunea Moneasa

Aflată la o distanţă de 110 kilometri de municipiul Arad, staţiunea Moneasa este locul ideal unde să vă petreceţi un sfârşit de săptămână sau un concediu întreg, în orice anotimp. În această perioadă se merge la ştrandul din staţiune şi se pot face plimbări prin pădurile din jur.

În staţiune, cea mai ieftină cazare este campingul. Apoi, se poate sta la căsuţe, cu 80 de lei pe noapte pentru două persoane.

Cele mai frumoase locuri de camping din România
Cele mai frumoase locuri de camping din România

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Bistriţa

Cum e să te trezească răcoarea şi peisajele din Parcul Naţional Munţii Rodnei sau „briza” lacului Colibiţa

Parcul Naţional Munţii Rodnei este cu siguranţă cel mai ofertant din punct de vedere al traseelor montane, al obiectivelor turistice şi al peisajelor de poveste oferite. Cu toate acestea, localităţile situate la intrarea în parc nu prea exploatează această zonă de camping. În Valea Vinului şi Valea Mare, localităţi de munte pitoreşti, întâlneşti multe pensiuni care îţi promit apă caldă, Internet şi cablu, însă un loc de camping lipseşte din oferte de cele mai multe ori. Cu puţin efort găsim câteva pensiuni din Rodna care-şi pun la dispoziţie curtea pentru camping şi garantează accesul la utilităţi.

image

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Călăraşi

Valea Mostiştei, oaza de relaxare din inima Bărăganului

Cine doreşte o ieşire în aer liber de neuitat nu greşeşte alegând judeţul Călăraşi. Frumuseţea peisajului, posibilităţile de relaxare sunt doar câteva dintre avantajele pe care le oferă Bărăganul. Ascunsă în inima Văii Mostiştei, comuna Săruleşti are în apropiere un lac ale cărui adâncuri sunt populate de crapi-gigant. De câţiva ani, lacul Săruleşti a fost transformat într-un loc de agrement. Pontoanele de pescuit au fost amenajate, au fost construite mini-pensiuni. Un angajat al zonei de agrement spune că pescarii trebuie să achite o taxă de 100 de lei şi au liber la pescuit întreaga zi. Totul cu condiţia de a da drumul în apă peştilor care cântăresc mai puţin de cinci kilograme.

image

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Constanţa

Vacanţă la cort pe litoralul românesc. Majoritatea campingurilor se deschid la 1 Mai

Turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoralul românesc şi vor să fie cât mai aproape de natură pot alege să se cazeze în campinguri. De la Năvodari la Vama Veche, litoralul este plin de zone de campare.

În nordul staţiunii Mamaia vă aşteaptă Camping S Mamaia. De 1 Mai, cine doreşte să stea la cort plăteşte 12 ei pe zi şi 8 lei pentru autoturism. Tot 8 lei costă şi conectarea la curent electric. Cine vine cu rulota de 1 Mai achită 17 lei şi 16 lei pentru curent electric. În sezonul estival, preţul pe care îl achită un turist care vine în camping urcă a 21 de lei pe zi, iar tariful pentru maşină este de 12 lei.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Constanţa
Cele mai frumoase locuri de camping din România - Constanţa

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Hunedoara

Cele mai frumoase locuri de camping din Hunedoara: Poiana Pelegii şi Lacul Cinciş

Între cele mai frumoase locuri de camping din Hunedoara se număra Lacul Cinciş şi Poiana Pelegii. Lacul Cinciş a fost creat artificial prin construirea barajului Cinciş, la marginea municipiului Hunedoara. Cinci sate vechi, din Ţinutul Pădurenilor, au fost strămutate pentru a fi înfiinţată amenajarea hidrografică. În funcţie de condiţiile oferite, preţul cazării porneşte de la 80 de lei pe noapte şi poate ajunge la 150 de lei pe noapte. De asemenea, în zonele de camping amenajate, preţul aşezării corturilor porneşte de la 10 lei. Totuşi, există mai multe locuri în care turiştii pot campa gratuit. 

image

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Piteşti

Cu pitoreasca zonă Arefu -Vidraru, Argeşul poate concura cu orice alt judeţ din ţară

Comuna argeşeană Arefu, situată în nordul judeţului Argeş, atrage, an de an, tot mai mulţi turişti. Posibilităţile de cazare sunt multiple, inclusiv pentru iubitorii de camping. Cea mai bună zonă de campare, special amenajată în acest sens, se găseşte chiar la poalele Cetăţii Poienari, pe Valea Argeşului, la ieşirea din satul Căpăţâneni, unde instalarea cortului este gratuită.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Piteşti
Cele mai frumoase locuri de camping din România - Piteşti

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Ploieşti

Cele mai frumoase locuri de camping din Prahova. Valea Cerbului şi Cheia se transformă vara în „oraşe pe roţi“

Departe de aglomeraţia şi zgomotul oraşelor, într-un cadru natural mirific, în inima munţilor, sute de persoane populează până la refuz Valea Cerbului din Buşteni. Oamenii vin cu mic cu mare, cu familia şi cu prietenii, dar şi cu animalele de acasă, să petreacă aici cel mai ieftin concediu, locuind în corturi şi rulote, pentru a căror campare nu plătesc decât 10 lei pe zi.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Ploieşti
Cele mai frumoase locuri de camping din România - Ploieşti

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Slobozia 

Camping pe malul lacului Amara, izvor de sănătate şi recreere

Aflată la 7 kilometri distanţă de Slobozia, reşedinţa judeţului Ialomiţa, în staţiunea Amara se poate ajunge dinspre Bucureşti, Constanţa sau Buzău, tranzitând două drumuri naţionale: DN2C şi DN2A, pentru turiştii care vin din direcţia Capitalei sau de la malul Mării Negre.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Târgu-Jiu

 Cheile Sohodolului, raiul iubitorilor de natură

Pe timpul verii, Cheile Sohodolului sunt împânzite de corturi, mai ales în weekend-uri. Apa curată a Sohodolului şi munţii care se înalţă semeţi sunt ingredientele principale care determină pe mulţi iubitori de natură să aleagă aceste locuri.

Datorită reliefului carstic din zonă, care cuprinde valori de patrimoniu şi specii rare de plante, Cheile au primit statutul de arie protejată, iar taxa de intrare este de 10 lei. Situate în apropiere de comuna gorjeană Runcu, la aproximativ 15 kilometri distanţă de Târgu-Jiu, pe o ramificaţie a Drumului Naţional 67, Cheile Sohodolului au forme unice, imposibil de reprodus de mâna omului. 

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Târgu-Jiu
Cele mai frumoase locuri de camping din România - Târgu-Jiu

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Târgu Mureş

 

Cele mai frumoase campinguri din România, Camping în Transilvania

Viaţa de nomad mongol şi nopţile exotice petrecute într-o iurtă reprezintă modalitatea ideală de campare, în primul camping nomad din România înfiinţat la Câmpu Cetăţi. La doar câţiva km distanţă se află şi Campingul Mustang şi tot în apropiere este şi Campingul “Stâna de Vale” de la Sovata.

Dacă vreţi să ieşiţi în mijlocul naturii cu familia, dar nu vreţi să dormiţi în cort puteţi alege iurtele. Sunt aşezările nomazilor mongoli, iar de caţiva ani se găsesc şi la noi în ţară, la Câmpu Cetăţii, în judetul Mureş. Cele douăzeci de locuinţe demontabile instalate în peisajul montan de lângă Sovata pot fi închiriate în orice perioada a anului, deoarece materialul din care e facută iurta ţine şi de cald, dar oferă în acelaşi timp veri uşor de suportat.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Târgu Mureş
Cele mai frumoase locuri de camping din România - Târgu Mureş

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Timiş

Un popas la Campingul Internaţional de la Pădurea Verde

Puţină lume ştie că Timişoara oferă un loc de camping în adevăratul sens al cuvântului. Asta înseamnă că nu toţi turiştii care vin în capitala Banatului trebuie să se cazeze la un hotel, ci pot alege să facă un popas într-un loc în care se pot închiria căsuţe, bungalouri sau unde îţi poţi parca rulota sau să îşi întindă corturile.

Este vorba de Complexul Turistic „Camping Internaţional”, aflat departe de forfota specifică marilor oraşe, la marginea Pădurii Verzi, în partea de Nord-Est a Timişoarei. Campingul este uşor accesibil pentru orice turist care vine de pe Drumul Naţional E70, care face legătura cu Lugoj-Bucureşti. 

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Timiş
Cele mai frumoase locuri de camping din România - Timiş

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Braşov

Natura Parc, un oraş în aer liber, Vampire Camping şi Laguna Albastră, la poalele Munţilor Făgăraş

Braşovul este renumit pentru peisajele superbe şi aerul curat. În plus are unele dintre cele mai frumoase şi pitoreşti locuri de camping, unde turiştii se pot simţi excelent în natură.

cele mai frumoase locuri de camping din romania - brasov

Natura Parc nu este doar un camping, ci şi un loc de relaxare superb unde turiştii pot petrece chiar şi o săptămână. Aici vă puteţi caza pe malul apei, în căsuţe lacustre, printre stufăriş, în corturi indiene sau bungalowuri. Dacă sunteţi tradiţionalişti puteţi alege campingul amenajat. Cazarea costă între 15 şi 80 de lei pe noapte.

Parcul este întins pe o suprafaţă de peste 160 de hectare şi oferă posibilităţi diverse de petrecere a timpului liber, precum fotbalgolf, minifotbal, pescuit sportiv, tenis de câmp, mountain bike, tir cu arcul, echitaţie, plimbări cu barca, hidrobicicleta şi ATV-uri. Copiii au la dispoziţie un loc de joacă amenajat şi pot vizita şi o minigrădină zoologică. Natura Parc are şi trei piscine în aer liber numai bune pentru ca vizitatorii să se răcorească în zilele toride de vară. Intrarea în parc costă 5 lei de persoană, dar celelalte servicii se plătesc.

La acest articol au contribuit: Mariana Iancu, Mădălin Sofronie, Ionela Stănilă, Dana Mihai, Cristina Stancu, Alin Ion, Bogdan Iancu, Daniel Guţă, Ştefan Both, Sebastian Lungu, Bianca Sara, Simona Suciu.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite