Loteria Bonurilor Fiscale: marele premiu devine tot mai mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loteria bonurilor fiscale. O parte din norocoşi deţin două sau mai multe bonuri fiscale câştigătoare, chiar şi 23 de bucăţi FOTO Adevărul
Loteria bonurilor fiscale. O parte din norocoşi deţin două sau mai multe bonuri fiscale câştigătoare, chiar şi 23 de bucăţi FOTO Adevărul

Peste 4.200 de câştigători ai Loteriei Bonurilor Fiscale au depus deja până astăzi, la prânz, cereri pentru revendicarea premiilor la unităţile administraţiei financiare. Având în vedere că fondul de câştig este de un milion de lei, premiul nu va depăşi 235 de lei. Revendicarea câştigului mai poate fi cerută până la 13 mai, astfel că valoarea lui va continua să scadă.

La numai două zile de la prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, românii au luat cu asalt unităţile Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a-şi revendica premiile. La sediile teritoriale ale administraţiei fiscale din toată ţara au fost depuse, marţi – 14 aprilie şi miercuri – 15 aprilie (până la ora 10.00), aproximativ 4.245 de cereri, potrivit datelor ANAF. Asta înseamnă că, până în prezent, premiul pentru un bon câştigător poate fi de maximum 236 de lei.    

Cine spera să dea lovitura şi să câştige un milion de lei (226.000 de euro) la Loteria Bonurilor Fiscale s-a înşelat. Acesta este fondul de premiere şi el se împarte în mod egal celor care deţin un bon câştigător şi care depun cerere la o unitate ANAF pentru revendicarea premiului. Cu cât sunt mai multe persoane care au un bon fiscal emis la 7 februarie, cu o valoare cuprinsă între 6 lei şi 6,99 lei, cu atât premiul va fi mai mic.  

Cereri pentru revendicarea premiului mai pot fi depuse şi în următoarele 28 de zile, până la 13 mai inclusiv, astfel că, cel mai probabil, premiul va continua să scadă. De exemplu, dacă numărul de bonuri câştigătoare care se depun la Fisc ajunge la 10.000 de bucăţi, atunci premiul va fi de 100 de lei. Faptul că valoarea înscrisă pe bonul fiscal câştigător, de 6-6,99 lei, este una mică explică numărul mare al norocoşilor.   

Loteria Bonurilor Fiscale. A strâns din coşuri de gunoi 23 de bonuri câştigătoare

Chiar dacă valoarea premiului scade pe măsură ce tot mai multe persoane depun cereri de revendicare la unităţile Fiscului, arădeanul Constantin Lungu are motiv de bucurie. El a adunat din coşurile de gunoi ale unor magazine peste 1.500 de bonuri fiscale, iar 23 dintre acestea sunt câştigătoare. 

Constantin Lungu este sobar de meserie, dar nu are un serviciu stabil, pentru că în satul său sau în apropiere nu sunt fabrici unde să se angajeze. El câştigă doar două luni pe an, toamna, când construieşte teracote. „Am strâns peste 1.500, majoritatea aruncate la ieşirea din magazine de către alţi cumpărători. Le-am adunat din coşurile speciale unde se aruncau, chiar dacă alţii se uitau cu mirare“, povesteşte arădeanul.

Bărbatul spune că în momentul în care a fost decisă organizarea loteriei a mers la magazine şi a cerut la casă bonurile lăsate de către cumpărători. „Seară de seară mergeam la magazine şi adunam bonurile lăsate de clienţi. Eu mă gândeam că unul tot va fi câştigător, dar nu am crezut că o să am norocul să am 23 de bonuri câştigătoare. Sper să primesc premiu pentru fiecare din ele, pentru că aşa ar fi correct“, spune arădeanul.

Motive de bucurie are şi Robert Hriscu, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, care a câştigat la Loteria Bonurilor Fiscale cu 13 bonuri obţinute după ce a jucat la pariuri sportive.  

Loteria Bonurilor Fiscale. Ce faci cu bonurile necâştigătoare

image

Cei care nu au fost norocoşi la prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, la care au participat bonurile emise între 2 februarie şi 28 martie, să nu arunce tichetele necâştigătoare. Mai au o şansă de câştig cu aceste bonuri, întrucât ele vor fi luate în calcul la extragerea ocazională de Crăciun, când vor participa toate bonurile din februarie şi până în decembrie. 

Bonurile fiscale emise în lunile aprilie şi mai trebuie, de asemenea, păstrate pentru că, pe lângă extragerea de Crăciun, ele participă la o tombolă special organizată în luna iunie, după cum a anunţat recent Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor. Ulterior, din iulie, extragerile vor avea loc lunar. Mai exact, în prima duminică după data de 15 ale lunii pentru bonurile emise în luna calendaristică anterioară. Prima extragere ordinară va avea loc la 19 iulie pentru bonurile fiscale emise în iunie.    

Loteria Bonurilor Fiscale. Revendicare premii

Persoanele care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu valoarea cuprinsă între 6,00 lei şi 6,99 lei, se pot prezenta la orice unitate ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate, premiile urmând să fie acordate în maximum trei luni. Premiile pot fi revendicate începând cu prima zi după extragere, până în 13 mai inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF. Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul mfinante.ro. 

Câştigătorii solicită la Fisc o copie a bonului fiscal pe care îl depun, aceasta având menţiunea „conform cu originalul“. În cererea de revendicare a premiului, câştigătorul va completa datele personale de identificare, contul bancar în care doreşte virarea banilor şi informaţii de pe bonul fiscal, precum numărul şi valoarea acestuia, data emiterii, numele firmei, codul de identificare fiscală (CIF) şi adresa la care este instalată casa de marcat care a emis bonul respectiv. Lista premianţilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor, care va face şi plata câştigurilor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după validarea bonurilor fiscale de către inspectorii fiscali.

Loteria Bonurilor Fiscale. Ce cumpărături au făcut românii pe bonurile câştigătoare

Mulţi dintre românii care au depus cereri prin care revendică premii la Loteria bonurilor fiscale sunt pensionari sau persoane cu venituri sub medie, majoritatea câştigând pentru produse alimentare achiziţionate de la buticurile din oraş sau de la magazine din mediul rural. Având în vedere că au fost declarate câştigătoare bonurile cu valori între 6,00 lei şi 6,99 lei (emise la 7 februarie), cele mai multe dintre acestea au fost eliberate pentru produse alimentare – pâine, ulei, carne, făină, fructe, legume etc. „Am două bonuri câştigătoare. Cu unul am cumpărat mere, cu altul ouă. Am strâns 135 de bonuri din care două au fost câştigătoare“, a declarat o adolescentă de 17 ani, din Buzău, potrivit Mediafax.

Sunt şi persoane care au bonuri câştigătoare pentru vin cumpărat de pe pârtie, pentru unguent de la farmacie, pentru un racord la instalaţia de apă sau pentru transport cu taxi.

Un alt buzoian a spus că are un bon câştigător după ce a cumpărat de la farmacie un unguent pentru calmarea durerii. „Am cumpărat un diclofenac de la farmacie. Un unguent cumpărat pentru mine, pentru că mă durea o mână. A fost o durere câştigătoare“, a declarat Claudiu Florin Costea.


Citeşte şi:

Loteria Bonurilor Fiscale: câştigători

Loteria Bonurilor Fiscale, prima extragere: bonurile în valoare de 6 lei emise la 7 februarie, câştigătoare

Site Loteria Bonurilor Fiscale. Îţi înscrii valoarea şi data bonului, apoi eşti anunţat dacă ai ieşit câştigător

Să-l cunoaştem pe Romică Părpălea, mortul lui Dragnea „înviat” la Loteria Bonurilor: fost PSD-ist înfocat, a câştigat de pe urma sistemului pe care l-a blamat

Un sobar din Arad a găsit 23 de bonuri fiscale câştigătoare la Loterie, după ce a adunat peste 1.500 de bonuri din coşurile de gunoi

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite