Case care nu necesită autorizaţie de construcţie. Cum obţinem cele mai uşoare locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din containere modulare se pot face case care nu necesita autorizaţie de construcţie
Din containere modulare se pot face case care nu necesita autorizaţie de construcţie

Lipsa fundaţiei, posibilitatea de a fi mutate oricând şi neimpozitarea sunt principalele avantaje ale caselor care nu necesită autorizaţie de construcţie. Dimensiunile mici şi fragilitatea ar putea fi considerate ca dezavantaje. Vă prezentăm câteva tipuri de case care nu necesită autorizaţie de construcţie.

Astfel de locuinţe se pot construi pe loc, din materiale prefabricate, sau se pot cumpăra direct din fabrică, ajungând la proprietar gata asamblate.

Case care nu necesită autorizaţie de construcţie. Locuinţe pe roţi

Locuinţele pe roţi nu sunt acelaşi lucru cu rulotele, având dimensiuni mult mai mari şi mai multe facilităţi.

De fapt, în acest caz, roţile servesc ajustării poziţiei pe teren a casei, pe o distanţă de deplasare de cel mult câţiva metri.

După poziţionare, roţile pot fi înlocuite cu picioare. Principalul scop al roţilor sau picioarelor nu este deplasarea, ci tocmai lipsa fundaţiei.

Acest tip de clădire nu necesită autorizaţie de construcţie, nu are nevoie de planuri arhitecturale şi nu se plătesc impozite pentru ele.

Acestea sunt beneficiile roţilor. În mod evident, nu este nevoie nici de fundaţie, fapt care permite proprietarilor să aibă o casă chiar şi pe terenurile pe sub care trece o conductă, de exemplu, unde nu se acordă autorizaţii de construcţie.

Suprafaţa unei astfel încăperi este mică, pornind de la 6-7 mp şi ajungând la 30-32 mp, însă ele sunt modulare şi pot fi unite în aşa fel încât să găzduiască fără probleme o întreagă familie.

De regulă, înfăţişarea caselor pe roţi este rustică şi prietenoasă. Casele mobile sunt astfel ideale ca reşedinţe de vacanţă, pentru campinguri, dar combinate pot atinge şi o suprafaţă de 80 mp.

Prin urmare, ele pot fi soluţia ideală pentru o familie de trei-patru persoane.

Preţul standard pentru casele pe roţi nu depăşeşte 600 de euro/mp.

Case care nu necesită autorizaţie de construcţie. Locuinţe din containere

Rezistenţa absolută la cutremure şi inundaţii, preţurile mici, dar şi riscurile minime de a fi vandalizate recomandă containerele ca material ideal de construcţie pentru locuinţele temporare.

Dar mai ales faptul că astfel de locuinţe nu necesită autorizaţie de construcţie le face tot mai atractive.

Legislaţia în vigoare privind locuinţele umane prevede o înălţime minimă de 2,55 metri a încăperii.

Pe piaţa containerelor există „cutii“ şi cu înălţimi interioare sub 2,5 metri, dar şi cu înălţimi de peste 2,6 metri. Lungimea  unui container este, de regulă, de 6 metri (mai exact, 6,09 metri, adică 20 de picioare), cu lăţimea de 3 până la 3,5 metri, deci din punctul de vedere al suprafeţei nu sunt probleme... legale.

Aşadar, trebuie să fiţi atenţi în mod special la înălţimea containerului, care este recomandabil să depăşească la interior standardul legal de 2,5 metri.

Site-urile specializate în comerţul cu containere afişează preţuri începând de la 2.700 de euro bucata fără TVA şi urcând spre 9.000 de euro bucata fără TVA pentru astfel de case.

Case care, reamintim, nu necesită autorizaţie de construcţie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite