Misterele Văii Albe din Bucegi. Ce se întâmplă cu adevărat în locul care dă peste cap aparatele foto, provoacă ameţeli şi teleportări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valea Albă din Bucegi, un loc impresionat prin frumuseţe şi pericol. FOTO roplaces.blogsport.ro
Valea Albă din Bucegi, un loc impresionat prin frumuseţe şi pericol. FOTO roplaces.blogsport.ro

Despre Valea Albă din Bucegi, pasionaţii de mistere din România spun că este un loc încărcat de energii inexplicabile care resetează aparatele foto sau le declanşează din senin. Alţi turişti care au ajuns în Valea Albă au relatat că s-au pomenit, dezorientaţi, în alte locuri, la kilometri distanţă. Legendele vorbesc despre un portal aflat în Valea Albă

Valea Albă a incitat întotdeauna amatorii de drumeţii montane, mai mult sau mai puţin pregătiţi pentru a lua piept cu muntele, dar şi pe cercetătorii de mistere din Bucegi. Nu o dată, Valea Albă a ajuns şi în buletinele de ştiri după ce turiştii au suferit accidente şi chiar au murit în aventura de a escalada Fisura Albastră din Valea Albă, acoperită de zăpadă până târziu în vară.

De altfel, inaccesibilitatea văii, cel puţin pentru turiştii nepregătiţi, atrage ca un magnet aventurierii. Valea Albă este poate cel mai cunoscut şi umblat traseu nemarcat din Bucegi. Geografic, Valea Albă separă Muntele Caraiman de Muntele Coştila, fiind mărginită pe dreapta de peretele Văii Albe, un uriaş vertical, şi pe stânga de Creasta Picăturii.

Se poate ajunge în vale din Buşteni, de la Căminul Alpin, urmând drumul spre poiana La Verdeaţă şi apoi Valea Albă. De aici, drumul poate fi continuat spre Crucea de pe Caraiman – Cabana Caraiman – Valea Jepilor şi înapoi spre Buşteni. De altfel, faptul că este cel mai rapid traseu de acces la platou în zona Caraiman-Coştila, dar şi de coborâre de acolo, îl face extrem de căutat de turişti.

Valea Albă este o vale de abrupt, iar traversarea ei este dificilă, prin căţărare permanentă, astfel că este nevoie de o condiţie fizică bună spre foarte bună şi de trei – patru ore pentru a o parcuge în totalitate. Cele mai dificile zone ale văii sunt cele două săritori, Săritoarea Cârnului şi Săritoarea Mare.

valea alba bucegi bloguldecalatorii.ro

Până târziu în vară, Valea Albă este acoperită de zăpadă. FOTO bloguldecalatorii.ro

Portalul din Valea Albă

Dincolo de atracţia turistică a zonei, Valea Albă este şi unul dintre punctele misterioase de pe harta Bucegilor, despre care pasionaţii de fenomene stranii cred că sunt polul energetic al României.
Una dintre cele mai cunoscute legende ale zonei vorbeşte despre un portal care ar exista în Valea Albă. Localnici şi turişti au relatat despre faptul că au întâlnit în Valea Urlătorii, la kilometri distanţă, oameni complet dezorientaţi, care fie nu ştiau deloc unde se află, fie credeau că se află în alte locuri.

De altfel, în Buşteni circulă numeroase poveşti despre existenţa unor portaluri care leagă Valea Urlătorii de Valea Albă sau de Valea Cerbului.

Energii care perturbă aparatele foto

O echipă de la „Lumea misterelor“, o publicaţie adresată pasionaţilor în domeniu, a organizat mai multe expediţii în Bucegi, în zone despre care sunt relatări că se manifestă fenomene paranormale sau energii absolut inexplicabile, printre care şi Valea Albă.

În vale, aparatele de fotografiat digitale s-au resetat din senin pentru ca apoi să-şi revină la fel de brusc şi inexplicabil sau se declanşau brusc şi realizau fotografii foarte bune.

„De exemplu, pe 23 mai 2009, la Valea Albă, în locul numit «La stîncă», în prezenţa a patru persoane, la aparatul digital (Canon A520, cu baterii alkaline LR6), se reseta ora, lucru care, din punct de vedere tehnic, nu se poate fără a acţiona anumite setări ale aparatului. După ce am părăsit zona, şi-a revenit. Aparatul, Sony Dsc-H2, cu acumulatori de 2.800, nu a putut fi pornit, chiar dacă i-am înlocuit acumulatorii cu unii noi“, scriu cei de la „Lumea misterelor“ care specifică faptul că, din echipă au făcut parte şi persoane care nu credeau în existenţa unor astel de fenomene.

Femeile din expediţie au experimentat şi stări de „golire de energie“, vertij şi pierderi de echilibru.

De asemenea, pe site-urile de profil, persoane care au ajuns în Valea Albă spun că aparatele digitale s-au declanşat din senin şi au surprins fotografii foarte bune sau faptul că, în special în Fisura Albastră, telefoanele mobile nu au semnal.

valea alba bucegi foto roplaces.blogspot.ro

Vedere de sus din Valea Albă, un traseu recomandat persoanelor care au condiţie fizică bună. FOTO roplaces.blogsport.ro

Scepticii nu cred în teoriile misterioase

Fenomenele sunt intens dezbătute pe internet, pe forumuri de profil, şi împart oamenii în două tabere, cei care nu cred în deloc în existenţa unor mistere în Bucegi, cum ar fi poluri energetice, portaluri, apariţii luminoase, tuneluri secrete, dar şi apărători înverşunaţi ai acestor teorii.

Printre cei mai sceptici se numără oamenii munţilor care pun manifestările „paranormale“ pe seama oboselii şi a efortului depus sau pe nevoia de senzaţional. Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni, chemat deseori să salveze turişti din diverse zone dificile, inclusiv din Valea Albă, nu crede în misterele de acest gen ale Bucegilor. „Merg de ani buni pe munţi şi, personal, nu am întâlnit zone energetice misterioase, nici poli energetici, apa vie, nici locuri unde stă ceasul sau se resetează aparatele foto“, ne-a spus Gheorghe Haiduc.

Vă mai recomandăm

Misterele sutelor de cutremure din Bucegi din 1993: le-au provocat insomnii localnicilor, care s-au încărcat puternic energetic, şi au blocat transmisiile radio. În 1993, munţii Bucegi au fost scuturaţi de cutremure care se produceau zilnic, precedate de un vuiet puternic al scoarţei terestre. Originea acestora nu a putut fi identificată cu precizie, iar oamenii povesteau atunci că suferă de insomnii sau erau extrem de încărcaţi energetic. De asemenea, comunicaţiile radio erau bruiate sau încetau brusc.

Fenomenele paranormale din Munţii Bucegi, loc de tămăduire şi contemplare: vindecări, şuvoaie energetice, pietrele care grăiesc. Ce spun psihologii. Fenomenele paranormale din Munţii Bucegi au devenit un subiect intens discutat în mediul online. Mai mult, Pavel Coruţ şi-a croit o întreagă serie de romane pe baza forţelor supranaturale pe care le au eroii, care îşi trăgeau energia din zona Bucegilor şi a sanctuarelor dacice.

Tunelurile secrete ale României: cum au apărut „Triunghiul de aur” al Daciei - reţeaua dintre Bucegi şi Egipt, tunelul şi piramida paranormală din Ceahlău. Subteranul României ar fi străbătut de aproximativ 500 de kilometri de tuneluri şi catacombe săpate încă din timpuri străvechi, conform autorilor unui volum intitulat “Secretele României subterane”. Numeroase legende s-au păstrat până astăzi despre galeriile săpate în munţi sau sub cetăţi, cu rol de cale de refugiu a populaţiei din calea cotropitorilor.

Sfinxul şi Babele, misterele din Bucegi. Cum s-au format ciudatele stânci: au fost sculptate de daci, creaţii extraterestre sau „ideea” perfectă a naturii. Sfinxul din Munţii Bucegi este un megalit antropomorf situat la peste 2.200 de metri altitudine. Stânca a fost numită aşa după asemănarea sa cu Sfinxul Egiptean, iar formarea sa este pusă pe seama eroziunii eoliene. Internetul este plin, însă, de terorii care mai de care mai fanteziste, care spun că dacii ar fi sculptat megalitul sau că acesta ar fi de origine extraterestră.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite