Un miliard de euro din păcănele: organizatorii de jocuri de noroc şi de pariuri online i-au depăşit la încasări pe cei din piaţa de soft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încasările din jocuri de noroc le-au depăşit pe cele din soft
Încasările din jocuri de noroc le-au depăşit pe cele din soft

Operatorii din industria jocurilor de noroc din România reuşesc să scoată anual din buzunarele românilor mai bine de un miliard de euro. Pentru o altfel de dimensiune, piaţa locală de software e estimată la puţin peste 900 de milioane de euro, arată într-o analiză Adevărul Financiar.

Operatorii din industria jocurilor de noroc din România reuşesc să scoată anual din buzunarele românilor mai bine de un miliard de euro. Pentru o altfel de dimensiune, piaţa locală de software e estimată la puţin peste 900 de milioane de euro.

Potrivit adevarulfinanciar.ro, până la înfiinţarea în 2013 a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, instituţia care supraveghează această industrie, singurele date oficiale, valabile pentru 2012, au fost furnizate de un studiu PwC care evalua piaţa jocurilor tradiţionale (păcănele şi pariuri în cotă fixă) la aproape 600 de milioane de euro.

Acest studiu nu ia însă în calcul jocurile online – evaluat la rândul său câteva sute de milioane de euro -, întrucât acest segment nu era reglementat la acea dată.

Anul acesta, piaţa de jocuri de noroc s-ar putea reduce puţin pe fondul noilor modificări legislative care au intrat în vigoare de la 1 iunie 2015, prin Legea 124/2015, care reglementează acest sector, arată adevarulfinanciar.ro.

Concret, noul act normativ îşi propune să delimiteze sălile specializate în jocuri de noroc de micile afaceri din baruri, benzinării sau chiar magazine unde se joacă ocazional.

În plus, clienţii acestora din urmă vor avea limitări la şi din sumele jucate.

„Sperăm să-i ducem pe dependenţii de jocuri într-o zonă controlată şi să poată juca cu echipamente limitate din punctul de vedere al câştigurilor, dar şi al sumelor jucate.
Asociaţiile de profil trebuie să se organizeze şi să ne ajute pentru a promova programe de responsabilizare a jucătorilor”, a declarat pentru Adevărul Live Financiar, Odeta Nestor, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Până la înfiinţarea Oficiului, explică aceasta, piaţa jocurilor de noroc era un “haos, de care au beneficiat operatorii de jocuri de noroc, care nu au plătit taxele pentru că era un domeniu nereglementat.

Autorizarea se făcea de o direcţie din ministerul Finanţelor, iar controlul de către Garda Financiară”.

Citiţi mai mult pe această temă în adevarulfinanciar.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite