Harta infracţionalităţii stradale a  Bucureştiului: Sectorul 3, în fruntea locurilor periculoase din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furturile din maşină, o mare problemă din Bucureşti FOTO: ARHIVĂ ADEVĂRUL
Furturile din maşină, o mare problemă din Bucureşti FOTO: ARHIVĂ ADEVĂRUL

În ultimii doi ani, în Capitală s-au înregistrat mii de tâlhării, bătăi şi furturi, iar numărul acestora diferă în funcţie de sectorul în care au fost depuse reclamaţiile. „Adevărul“ vă prezintă, sector cu sector, numărul infracţiunilor înregistrate la secţiile de poliţie în 2014 şi 2015.

În primele opt luni ale anului trecut, în Bucureşti au fost înregistrate 10.737 de furturi din locuinţe, din societăţi comerciale, din buzunarele oamenilor şi din autoturisme. În aceeaşi perioadă a anului 2015, numărul acestor infracţiuni a crescut, în toate sectoarele Capitalei fiind înregistrându-se 11.199. În ceea ce priveşte numărul tâlhăriilor şi actelor de violenţă, în primele opt luni ale anului 2014 au fost înregistrate la secţiile de poliţie 5.524 de cazuri, în timp ce în aceeaşi perioadă a acestui an au fost înregistrate 6.842 de cazuri.

Sectorul 1, cele mai puţine tâlhării

Potrivit datelor furnizate de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Sectorul 1 al Capitalei a fost în 2014 codaş la numărul plângerilor înregistrate în ceea ce priveşte tâlhăriile. Astfel, aici s-au înregistrat în primele opt luni ale anului trecut 73 de plângeri, pe locul al doilea clasându-se Sectorul 5, cu 76 de plângeri. În 2014, cele mai multe plângeri înregistrate în Sectorul 1 au fost pentru loviri şi alte violenţe: 864, în timp ce în 2015 numărul acestor infracţiuni a scăzut la 597.

Prima poziţie a clasamentului la capitolul tâlhării, în anul 2014, a fost ocupată de Sectorul 3, aici unde au fost înregistrate 137 de plângeri după comiterea tâlhăriilor. Datele, spun reprezentanţii Poliţiei, arată sectorul în care a fost înregistrată plângerea, nu zona clară în care s-a produs infracţiunea, deoarece depunerea plângerii ţine seamă de mai multe aspecte, printre care se află locul săvârşirii infracţiunii şi locul în care a fost prins suspectul, respectiv inculpatul.

Sectorul 2: mai puţine plângeri din cauza violenţelor

În 2014, la secţiile de Poliţie din Sectorul 2 al Capitalei au fost înregistrate 930 de plângeri privind lovirile sau alte violenţe asemănătoare. În acelaşi an, 591 de plângeri au fost înregistrate din cauza furturilor din societăţi comerciale. Anul trecut, Sectorul 2 a stat mult mai bine la numărul plângerilor înregistrate după tâlhării: 114. În primele opt luni ale acestui an, în Sectorul 2 au fost depuse 149 de plângeri din cauza tâlhăriilor şi 714 din cauza lovirilor sau altor violenţe. Anul acesta a crescut şi numărul plângerilor formulate din pricina furturilor din societăţile comerciale, înregistrându-se 690.

Sectorul 3, campion la bătaie

Şi în 2014 şi în 2015, la secţiile de Poliţie din Sectorul 3 al Capitalei au fost înregistrate cele mai multe plângeri din cauza lovirilor sau a altor violenţe. Dacă în primele opt luni ale anului 2014 au fost înregistrate 1.400 de plângeri din aceste motive, anul acesta la secţiile de poliţie s-au depus 1.167 de plângeri. Chiar şi aşa, în ultimii doi ani în acest sector au fost depuse cele mai multe plângeri din pricina violenţei. Anul acesta, în Sectorul 3 au fost depuse cu zece plângeri mai mult ca anul trecut din cauza furturilor din buzunare, genţi şi poşete. „Nu putem vorbi despre infracţiuni ce s-ar săvârşi cu preponderenţă într-un sector sau altul, despre moduri de operare predilecte, despre bunuri care fac obiectul infracţiunii, raportat, de asemenea, la o zonă specifică. Facem precizarea că cifrele sunt influenţate de anumite caracteristici ale zonei“, susţin reprezentanţii Poliţiei.  

Sectorul 4, mai puţine tâlhării şi bătăi

În Sectorul 4 al Capitalei, anul trecut au fost înregistrate la secţiile de poliţie 892 de plângeri din cauza bătăilor şi violenţelor de acest fel, în timp ce alte 121 de plângeri au fost înregistrate pentru tâlhărie. Tot aici au fost depuse 856 de plângeri din cauza furturilor înregistrate de la societăţile comerciale, în timp ce 158 de plângeri au fost formulate pentru furturile din locuinţe. În ceea ce priveşte furturile din buzunare, în acest sector au fost depuse 176 de plângeri, mult mai puţine decât cele înregistrate din cauza furturilor din autoturisme: 352.

image

Comparativ cu anul trecut, în 2015 Sectorul 4 a fost campion la numărul plângerilor înregistrate după furtul din societăţi comerciale: 968. De asemenea, 758 de plângeri au fost făcute la secţiile de poliţie de aici din cauza lovirilor şi a altor violenţe, în timp ce tâlhăriile înregistrate au fost mult mai puţine: 95.

Sectorul 5, record de bătăi

În Sectorul 5 al Capitalei, în primele opt luni ale anului trecut au fost înregistrate la secţiile de poliţie 1.082 de plângeri bazate pe fapte care includ violenţa. De asemenea, au fost făcute 76 de plângeri din cauza tâlhăriilor, 363 din pricina furturilor din societăţi comerciale şi 198 de plângeri bazate pe furtul din buzunare. În ceea ce priveşte furturile din autoturisme, 418 oameni au depus plângeri anul trecut.

Anul acesta, au fost înregistrate mai puţine plângeri din cauza actelor de violenţă: 905. De asemenea, au fost înregistrate cu trei mai puţine plângeri din cauza tâlhăriilor şi 418 furturi din autoturisme. Totodată, a scăzut şi numărul plângerilor formulate în ceea ce priveşte furtul din genţi: 164.

Sectorul 6, multe furturi

Anul trecut, în Sectorul 6 al Capitalei au fost înregistrate 1.815 furturi, dintre care cele mai multe din societăţi comerciale: 849. Alte 499 de plângeri au fost formulate pe baza furturilor din autoturisme. În ceea ce priveşte faptele de violenţă, anul trecut au fost sesizate la secţiile de poliţie din sector 961 şi 116 tâlhării. În 2015, numărul tâlhăriilor a crescut cu o singură plângere, în vreme ce faptele de violenţă înregistrate au scăzut, ajungând la 692. Şi furturile din autoturisme au scăzut, ajungând la 481.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite