Dacian Cioloş l-a numit secretar de stat pe Marcel Boloş, găsit în incompatibilitate de trei ori şi promovat în funcţie de condamnatul Relu Fenechiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş l-a numit în funcţia de secretar de stat al Ministerului Transporturilor pe Marcel Boloş, director general în cadrul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport (AM POST), numit în funcţie de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat la închisoare cu executare. Boloş a fost găsit de trei ori în stare de incompatibilitate.

Marcel Ioan Boloş a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, decizia fiind publicată astazi în Monitorul Oficial. Marcel Boloş a fost numit în funcţia de director general în cadrul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport (AM POST), care supervizează banii europeni pentru infrastructură, de către fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, care îşi ispăşeşte o pedeapsă de cinci ani cu executare.

Înainte, Marcel Ioan Boloş a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale în Guvernul Ponta. ANI l-a găsit în incompatibilitate de trei ori. Potrivit ANI, în perioada 9 mai - 6 iunie 2012,  Boloş a deţinut simultan funcţia de director executiv în Direcţia Management cu Finanţare Internaţionala în cadrul Primăriei Municipiului Oradea şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Boloş a mai fost în incompatibilitate şi în perioada 1 ianuarie 2013 - 1 ianuarie 2014, când a deţinut funcţiile de director executiv în Direcţia Management cu Finanţare Internaţională în cadrul Primăriei Municipiului Oradea şi de director general adjunct la Ministerul Transporturilor, precum şi în intervalul 7 octombrie - 5 decembrie 2013, când a ocupat funcţiile publice de director general adjunct la Ministerul Transporturilor şi director general în cadrul Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic.

În prima şedinţă de Guvern, miniştrii Cabinetului Cioloş au semnat pe proprie răspundere declaraţii de integritate ce conţin criterii clare propuse de 35 de organizaţii nonguvernamentale, asumându-şi astfel că nu sunt implicaţi în cazuri de corupţie.

„Această declaraţie de integritate pe proprie răspundere, da, a fost semnată de miniştrii, nu le-am impus-o eu, ci le-am recomandat. Sunt nişte criterii de integritate care au fost sintetizate de mai multe organizaţii neguvernamentale din România care de mulţi ani de zile lucrează pe aceste domenii. De ce le-am sugerat să le semneze? Mi se pare că este important ca oamenii să-şi asume aceste criterii, în măsura în care ei le îndeplinesc şi, pe de altă parte, cred că este important să dăm şi semnalul, încă de la vârf, de la nivelul Guvernului, că vom cere, că anumite criterii de integritate vor fi respectate de toată lumea“, a spus Cioloş, la Radio România.

Fiecare ministru şi-a asumat prin semnarea Declaraţiei de Integritate că nu este implicat în comiterea de infracţiuni sau cazuri de corupţie, nu a fost condamnat şi nici nu este trimis în judecată pentru astfel de fapte, că nu este şi nu a fost implicat în obţinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate şi nici în cazuri de conflict de interese.

De asemenea, miniştrii au declarat pe proprie răspundere că nu au fost implicaţi în migraţii politice/ traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcţii publice, că nu au ocupat funcţii de conducere în Partidul Comunist Român, că nu făcut parte din Securitate şi nici nu a colaborat sau colaborează cu actualele servicii secrete.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite