Top 5 obiective turistice din Braşov în 2015: cele mai frumoase locuri au fost vizitate de peste 1,5 milioane de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Bran rămâne lider al judeţului Braşov, fiind singurul obiectiv turistic care atrage peste o jumătate de milion de turişti în fiecare an. Vin tare din urmă Cetatea Râşnov, Parcul cu dinozauri, dar şi Biserica Neagră, care este şi cel mai fotografiat obiectiv turistic din România.

Castelul Bran rămâne liderul absolut al turistul din judeţul Braşov. A fost vizitat în 2015 de 630.206 turişti, dintre care 60% au fost străini. Numărul vizitatorilor este cu peste 100.000 mai mare decât în 2014, când pragul castelului a fost trecut de 546.000 de turişti.

Castelul Bran este o mare atracţie turistică, mai ales datorită mitului lui Dracula. Castelul Bran, devenit celebru în toată lumea drept Castelul lui Dracula, este un obiectiv turistic privat fiind, din 2009, în proprietatea lui Dominic de Habsburg. Statul român a refuzat să plătească 60 de milioane de euro pentru a-l cumpăra de la familia de viţă nobilă. Castelul a fost cotat a a doau cea mai scumpă proprietate din lume în topul Forbes fiind evaluat la 140 de milioane de dolari.

Turiştii care vin aici pot vizita 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional. Printre piesele de rezistenţă se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana. Biletul de intrare la Castelul Bran costă 30 de lei şi poate fi vizitat între orele 9.00 (luni 12.00) şi 18.00. Proprietarii pregătesc noi investiţii la castel. Va fi redeschis tunelul care scurta drumul între grădină şi castel, tunel făcut special pentru Regina Maria care suferea de artrită. Acest tunel nu a fost niciodată accesibil vizitatorilor. Tot la Bran se va redeschide şi Casa de Ceai a Reginei Maria.

Peste 350.000 de turişti la Cetatea Râşnov

Cetatea Râşnov a avut anul în 2015 un număr record de turişti, 363.000 cu peste 120.000 mai mulţi decât în 2014. Un rol important a avut şi cremaliera inagurată în iulie 2015, dar şi deschiderea parcului cu dinozauri lângă cetate. Cetatea poate fi vizitată zilnic între orele 9.00 şi 19.00. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. O plimbare cu cremaliera costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Cetatea Râşnov datează de 1335, când a reuşit să rămână în picioare în timpul unei invazii a tătarilor. Cu ziduri puternice de peste doi metri grosime, cetatea a rezistat tuturor asalturilor şi a salvat viaţa oamenilor care s-au adăpostit aici. Este unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. În cetate s-au filmat mai multe pelicule celebre printre care „Dacii“ (1966) şi „Nemuritorii“ (1974) ale lui Sergiu Nicolaescu. În toamna lui 2014, cetatea a devenit din nou platou de filmare pentru pelicula americană „Vlad The Impaler” (Vlad Ţepeş: Imperiul sângelui).

Parcul cu dinozauri, o investiţie de mare succes

Parcul cu dinozauri, o investiţie privată cu fonduri europene, s-a dovedit a fi un magnet pentru turişti. A avut 300.000 de vizitatori în doar şase luni, deoarece s-a deschis în iunie 2015. Parcul dispune, pe lângă traseul cu 46 de dinozauri, de trasee de aventură şi locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori în care se desfăşoară ateliere de pictură şi desen şi două locuri în care se pot servi mâncare şi băuturi. De asemenea, în parc se pot organiza petreceri aniversare.

Practic un tur al Dino Parc reprezintă o excursie de-a lungul a 350 de milioane de ani. Primii sunt dinozaurii care au trăit acum 400 de milioane de ani, iar pe rând pe rând se dezvăluie apoi cei mai tineri. Ultimul, dar şi cel mai celebru, T.REX, încheie turul spectaculos. Fiecare dinozaur are şi o plăcuţă specială, iar vizitatorii pot afla când a trăit, ce mânca, ce duşmani avea şi care sunt dimensiunile lui, înclusiv greutatea. Preţul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult şi de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, intrarea este gratuită. Dino Parc Râşnov mai are şi alte două atracţii pentru vizitatori: două cinematografe, dintre care unul 9D, şi posibilitatea de a vizita parcul pe timp de noapte.

Biserica Neagră, cel mai fotografiat obiectiv turistic din România

Biserica Neagră din Braşov este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din România. Însă numai persoanele avizate sau pasionate de istorie şi arhitectură ştiu că celebrul edificiu are câteva recorduri greu de egalat: este cel mai vizitat obiectiv turistic religios din România, are o orgă unică în Europa de sud-est, un clopot de peste şase tone şi este cel mai înalt edificiu construit în stil gotic din sud-estul Europei. Biserica Neagră a avut în 2015 250.000 de vizitatori.

Cetatea Rupea de la ruină la bijuterie

Cetatea Rupea este cel mai bun exemplu de cum poţi transforma o ruină într-o bijuterie. De la un loc părăsit a devenit o adevărată vedetă a judeţului. În 2015 a avut 71.200 de vizitatori. Autorităţile au obţinut 32 de milioane de lei fonduri europene şi au readus la viaţă vechea fortăţeaţă. Efortul a meritat, iar numărul vizitatorilor  a depăşit toate aşteptările. Pentru ca turiştii să ajungă uşor la cetate, s-a construit un nou drum modern şi asfaltat, o parcare de 110 locuri, dar şi una specială, pentru autocare. Forţăreaţa este iluminată pe timpul nopţii, astfel că priveliştea din drumul naţional este una superbă. Cetatea Rupea este atestată documentar în anul 1357. Este deschisă publicului, zilnic, în intervalul orar 10.00 – 20.00. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Cetatea Rupea a devenit o bijuterie
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite