Vinul de coacăze, remediul neştiut pentru anemia severă. Cum stimulează regenerarea globulelor roşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este cunoscut faptul că hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale persoanelor vârstnice. Tocmai de aceea, piaţa produselor naturiste abundă în oferte pentru această afecţiune. Vinul de coacăze este unul dintre produsele care poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar mai ales în cazul anemiilor.

Vinul de coacăze este unul dintre produsele recomandate pentru reglarea tensiunii, dar şi pentru afecţuni precum anemia. Ajută la regenerarea globulelor roşii, iar o cură cu acest produs ne poate aduce beneficii şi în ce priveşte circulaţia periferică.

Pentru a fi siguri că luaţi un produs bun, natural, fără adaosuri şi conservanţi, e bine să-l achiziţionai de la producători direct, iar aici este recomandabil să căutaţi un producător atestat. Monica Firisar, alături de soţul ei, Mircea Firisar produc de câţiva ani delicioasa licoare şi spun că primele beneficii le-au încercat ”pe pielea lor”. ”Noi ne vindem singuri produsele la târgul de produse, iar e aveam mereu mâinile şi picioarele reci. Aveam probleme cu circulaţia periferică. După ce am început să facem vinul de coacăze, am început să-l iau şi eu ca tratament, iar după un timp am constat cu nici iarna, chiar dacă stăteam a tarabă cu produsele, nu mai aveam această problemă”, spune Monica Firisar.

Denumirea corectă: cidru de coacăze

Prodcătorii spun că denumirea de ”vin de coacăze” este improprie, ”vin” fiind denumirea atribuită strict băuturii obţinute din struguri. ”Vinul este obţinut din struguri, nicio altă băutură obţinută, chiar şi după aceeaşi metodă, nu se mai numeşte vin (sau must). Băutura din coacăze este mai degrabă un cidru”, arată Mircea Firisar.

image

Monica Firisar are depozitul plin cu produse bio  Foto: Angela Sabău

Cei doi soţi sunt producători de produse tradiţionale, organice, iar cidrul de coacăze este doar unul din produsele lor. Zacusca făcută după o reţetă tradiţională este una din deliciile cu care îşi încântă clienţii. Succesul ei este garantat prin faptul că fructele şi lgumele pe care le foloseşte şi cultivă singură şi nu le stropeşte cu substanţe chimice. ”Am început cu sucul de mere, iar pentru că noi nu le stropim cu substanţe chimice, fructele nu se fac la fel de mari şi de frumoase. Evident, nu le-am putut vinde la fel de bine şi atunci am decis să facem suc din ele. Aşa am început, apoi ne-am tot extins. A trecut sezonul merelor, am început să facem şi altele: vinul de coacăze (dacă aş scrie pe etichetă cidru, sigur nu s-ar mai vinde, pentru că oamenii îl cunosc sub denmirea de vin de coacăze), zacuscă, magiun”, continuă el.

Secretul produselor de calitate: fără contact cu vase din fier

Secretul pe care îl dezvăluie destul de greu constă în vasele în care sunt preparate atât magiunul cât si celelalte produse. ”Noi nu folosim nimic din fier, pentru că secretul constă în antioxidanţii pe care le conţin aceste fructe, iar dacă intră în contact cu fierul, nu mai au nicio valoare din acest punct de vedere”, spune Mircea Firisar.

Băutura obţinută din coacăzele negre pe care le cultivă în grădina proprie din Seini este cunoscută pentru conţinutul ridicat de vtamina C, dar şi de complexul de vitamine B (B1, B2, B6) şiviamina PP. Efectele benefice însă se văd la starea de bine generală care este dată după o cură cu această băutură, ori chiar cu fructele ca atare. Ajută la scăderea coleserolului, curăţarea vaselor de sânge. Pentru că au un conţinut foarte mic de zaharuri, sunt permise şi diabeticilor.

Cura cu coacăze nu trebuie să înlocuiască medicaţia prescrisă de medic.

Mai puteţi citi:

Cum găteşti rapid delicioasa ruladă din carne de vită la cuptorul cu microunde. Care sunt ingredientele-cheie

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite