Trucuri culinare care arată cât eşti de priceput în bucătărie: cum se drege mâncarea prea sărată şi ce faci ca să nu umpli casa de miros de peşte prăjit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele prăjit este delicios, dar nu la fel de plăcut este să-şi miroasă toată casa a peşte când îl pregăteşti. Un truc la îndemână este să pui o felie de ghimbir proaspăt în uleiul de prăjit. FOTO today.com
Peştele prăjit este delicios, dar nu la fel de plăcut este să-şi miroasă toată casa a peşte când îl pregăteşti. Un truc la îndemână este să pui o felie de ghimbir proaspăt în uleiul de prăjit. FOTO today.com

Prăjeşti peşte şi nu ai habar ce să faci ca să nu umpli casa de miros puternic şi neplăcut, mâncarea ţi-a ieşit prea condimentată şi nu ai nicio idee care să-ţi salveze preparatul, iar când sare ulei încins în toate părţile te simţi asediat? Există trucuri pe care orice gospodină sau pasionat de bucătărie ar trebuie să le ştie, dezvăluite de bucătari care se confruntă zi de zi cu astfel de probleme.

Gătitul devine o plăcere atunci când deţii controlul în bucătărie şi ai câte un as în mânecă pentru orice greşeală sau cunoşti mici secrete care te ajută la pregătirea unor preparate ca la carte.

1. Peştele prăjit este delicios, dar nu la fel de plăcut este să-ţi miroasă toată casa a peşte când îl pregăteşti. Un truc la îndemână este să pui o felie de ghimbir proaspăt în uleiul de prăjit.

2. Neplăcut este şi să să sară ulei încins din tigaia pusă pe foc, dar un astfel de neajuns poate fi evitat dacă presărăm în tigaie puţină sare înainte de prăji carnea, de exemplu.

3. Un alt truc culinar util este să ungem cu unt marginea vasului (pe interior) în care fierbem paste sau orez pentru ca preparatul să nu mai dea în foc atunci când fierbe.

4. Multe persoane cred că pastele vor fi mai puţin lipicioase dacă pun ulei în apa în care fierb acestea. Dar funcţionează mult mai bine dacă punem câteva picături de oţet.

5. Se întâmplă uneori să scăpăm prea multă sare în ciorbă sau supă, dar există o soluţie şi pentru un astfel de incident. Adăugaţi în supă/ciorbă 1 sau 2 cartofi cruzi, tăiaţi, care vor absorbi excesul de sare. Puteţi scoate cartofii după ce se fierb, după cum au explicat mai mulţi bucătari chefi pentru publicaţia Huffington Post.

6. În cazul în care excesul din mâncare se referă la condimente, atunci puteţi drege gustul adăugând puţin zahăr sau miere de albine.

7. Este bine de ştiut că peste carnea de pui nu ar trebui să punem sare de la bun început pentru a evita să se întărească.

8. Mâncarea care s-a prins de fundul cratiţei şi care riscă să capete gust de afumat, poate fi salvată dacă este răsturnat conţinutul într-un alt vas, fără a desprinde şi partea afectată deja, astfel încât aceasta va rămâne prinsă de primul recipient.

9. Cei care apreciază şniţelele crocante pot pune în compoziţia prin care trec bucăţile de carne şi o linguriţă de praf de copt. Apoi, şniţelele trebuie prăjite în ulei bine încins.

10. Un orez pufos şi moale puteţi obţine dacă adăugaţi în apă, înainte de a pune orezul la fiert, o linguriţă de zeamă de lămâie.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite