Fane Spoitoru a murit într-un spital din Israel. Ce i-a venit de hac celebrului interlop bucureştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fane Spoitoru suferea de o boală gravă
Fane Spoitoru suferea de o boală gravă

Cunoscutul membru al lumii interlope a Capitalei, Ion Titişor, zis Fane Spoitoru, a murit, joi, la un spital din Israel, unde era internat. Cauza decesului ar fi fost o comoţie cerebrală, Fane Spoitoru având grave probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu o boală gravă în urmă cu câţiva ani.

Jale mare în lumea interlopă a Capitalei. Fane Spoitoru, care a terorizat Capitala ani de-a rândul, şi-a dat obştescul sfârşit. El lasă în urma sa o listă lungă de infracţiuni, cea mai notorie fiind spintecarea unui poliţist cu o sabie ninja.

Cunoscutul interlop a stat în penitenciarul Jilava până în anul 2003, când a fost eliberat condiţionat. Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul Parchetului privind menţinerea în arest a lui Titişor, judecătorii apreciind că acesta poate fi eliberat condiţionat, conform legii.

În luna iunie 2003, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Fane Spoitoru la şase ani de închisoare. Sentinţa a rămas definitivă după ce nici inculpatul şi nici procurorii nu au contestat-o. Curtea Supremă de Justiţie a hotărât, în urmă cu un an, ca procesul să fie rejudecat, iar Tribunalul Bucureşti a reluat dezbaterile.

În vara anului 1992, în urma unui scandal izbucnit în faţa fostei discoteci Vox Maris din Bucureşti, Spoitoru l-a rănit grav cu o sabie ninja pe poliţistul Nelu Florea. La rândul său, Fane Spoitoru a fost împuşcat de poliţist. Cei doi au fost internaţi pentru intervenţii chirurgicale.

La un an de la scandal, Fane Spoitoru a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, în legătură cu rănirea gravă a poliţistului. Ulterior, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus suspendarea judecării procesului, pentru că Titişor era foarte bolnav şi nu putea să se prezinte în faţa instanţei.

În perioada suspendării procesului, în 1995, Titişor a fost arestat pentru complicitate la tâlhărie şi trimis în judecată la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. În ianuarie 1996, această instanţă a suspendat procesul lui Titişor pentru două săptămâni, punându-l în libertate pentru a fi internat la Spitalul Fundeni, unde trebuia să fie operat. Între timp, Fane Spoitoru a fugit în Canada.

În 1997, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Ion Titişor, în lipsă, la nouă ani de închisoare pentru tentativă de omor comisă asupra poliţistului Nelu Florea. Fane Spoitoru a fost expulzat în România, în iulie 2000, de către autorităţile canadiene.

Înainte de 1989, Fane Spoitoru a petrecut aproximativ 12 ani în închisoare pentru diverse spargeri sau infracţiuni cu violenţă. După ce a ieşit din detenţie a mai stat o scurtă perioadă în România şi a plecat în Germania unde a câştigat suficient de mulţi bani încât să înfiinţeze o companie de taxi şi să deschidă o cafenea.

Unul dintre cele mai comentate episoade din viaţa lui Fane Spoitoru a fost botezul fiului său, organizat într-unul dintre restaurantele Palatului Parlamentului. Printre invitaţi s-au numărat Nicu Ceauşescu, fiul fostului dictator, poetul Adrian Păunescu şi actualul deputat Mădălin Voicu, aminteşte News.ro

În ultima perioadă, Fane Spoitoru trăia mai mult în străinătate şi, în puţinele apariţii publice, spunea că nu mai are prea multe legături cu lumea interlopă. În urmă cu o lună, problemele mai vechi de sănătate au revenit şi a fost internat într-o clinică din Israel. Potrivit unor surse, Ion Titişor a fost ţinut în viaţă mai multe zile doar cu ajutorul echipamentelor medicale. Medicii din Israel l-au decuplat, joi dimineaţă, de la aparate şi au declarat decesul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite