VIDEO Bacalaureat 2016. Subiectele de la proba la alegere au fost echilibrate şi frumoase, mai puţin la Biologie vegetală, unde au pretins cunoştinţe detaliate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectele din cadrul probelor scrise la Geografie şi Biologie ale examenului de Bacalaureat au fost rezolvate în direct la Adevărul Live. Dacă la cele mai multe materii subiectele au fost catalogate de către profesori şi elevi ca fiind echilibrate, chiar uşoare, la Biologie vegetală a fost ceva mai greu, pretinzându-se cunoştinţe de detaliu.

UPDATE Cadrele didactice susţin că în ansamblu subiectele au fost echilibrate spre uşoare. Cele mai multe probleme, în schimb, s-ar putea să apară la Biologie vegetală, unde profesorii spun că testul a avut itemi de detaliu. Totodată, cerinţa subiectului III al testului la Biologie vegetală este puţin neclar formulată. 

„Per ansamblu subiectul a fost mai greu decât anul trecut, s-a mers pe foarte multe amănunte, s-a respectat programa, este adevărat, dar s-a mers pe amănunte. Pentru o notă mare copilul trebuia să înveţe tot. Structura subiectelor este aceeaşi ca în fiecare an, a mers pe caracteristici, pe sistemul de alegere grilă, ceea ce copiii au deprins. La subiectul II nu au fost probleme, o problemă de sânge şi una de genetică, unde copiii nu ar fi trebuit să nu se descurce. La subiectul III trecem pe amănunte, o comparaţie, este posibil să avem o încurcătură de percepţie a copilului”, a explicat profesoara de Biologie, Ionela Cociorva de la Colegiul I.L.Caragiale, care a completat că notele mari vor fi obţinute cu dificultate.

Totodată, aceasta subliniat că întrebările de biologie vegetală au cam lipsit, cu toate că proba s-a numit „Biologie vegetală şi animală.

„Biologia vegetală a cam lipsit, nesemnificativ a fost prezentă aici. Aici avem cei mai mulţi candidaţi, inclusiv cei de la licee tehnice şi sunt şi elevi de la profilul real. În general, anatomie aleg cei care merg la Medicină, mai puţin cei care optează pentru Politehnică, ASE”, a explicat profesoara Ionela Cociorva de la Colegiul „I.L.Caragiale”.

Note de 8, pentru ce mai slăbuţi, la Geografie

„Au fost utilizate mai multe categorii de itemi, cu răspuns scurt. A fost la fel de uşor ca în anii trecuţi, cu puţină atenţie se poate rezolva întreg subiectul. Ar trebui să ne aşteptăm la note de 8 pentru cei mai slăbuţi, şi note de 9 pentru cei pregătiţi. Notele de şase vor fi uşor de obţinut”, a spus profesorul de Geografie Ioan Mărculeţ, de la Ioan Luca Caragiale „I.L.Caragiale”.

La Chimie şi Informatică, mai uşor decât la simulare

Profesoara Liliana Voinea, de la Colegiul „I.L.Caragiale”, susţine că subiectele de la Chimie nu au depăşit programa, iar elevii au ieşit din examen mulţumiţi de nivelul de dificultate.

„Au fost abordabile. Cel mai importantă este reacţia elevilor, iar aceştia spun că subiectele de la Bacalaureat au fost mai uşoare decât modelul de pe site-ul Mnisterului şi cel de la simulare”, a spus profesoara de chimie Liliana Voinea.

Profesoara Iuliana Dumitrescu, de la aceaşi Colegiu din Capitală, a explicat pentru Adevărul că şi subiectele de la informatică au fost frumoase şi mai uşoare decât la Simulare.

„S-a trecut prin toată materia, dar itemii au fost bine structuraţi şi subiectele frumoase. Elevii au ieşit mulţumiţi de la examen. Cei mai mulţi elevi care au susţinut proba la Informatică vor avea note de peste 8, pentru că s-au pregătit special pentru a da Bac-ul la Informatică”, a spus profesoara de informatică.

UPDATE La Geografie absolvenţii claselor a XII-a au primit un subiect în care trebuiau să vorbească despre continentul Europa si să precizeze capitalele câtorva ţări din Europa.

Un alt subiect primit de cei care au ales Georgrafia: un grafic pe baza căruia li se cerea să spună suprafaţa agricolă din trei ţări din lume. 

Bacalaureat 2016. Rezolvarea subiectelor la Biologie 

Bacalaureat 2016 - Rezolvarea subiectelor la Geografie 

image
image
image
image

UPDATE Candidaţii care au ales să dea examenul de Bac la Anatomie au avut de răspuns la mai multe întrebări despre „Sistemul respirator”, „Sistemul exocrin”, şi „Sistemul excretor”, patru probleme legate de sistemul circulator, dar şi un test grilă. De asemenea, ei au avut de scris un eseu în care subiectul principal era Respiraţia.

image
image
image

BIOLOGIE VEGETALĂ ŞI ANIMALĂ

image
image
image

LOGICĂ

image
image

SOCIOLOGIE

image
image

PSIHOLOGIE

image
image

INFORMATICĂ

image
image
image

  

Informatica C Sp MI 2016 Var 10 LRO

Informatica C Sp Stiintele Naturii 2016 Var 10 LRO

Informatica Pascal Sp SN 2016 Var 10 LRO

FIZICĂ

image
image
image
image

CHIMIE

image
image
image

   

ECONOMIE

image
image

Candidaţii susţin vineri proba la alegere a profilului şi specializării la una din cele 10 materii disponibile: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Calendar Bacalaureat

12 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) 

12 iulie 2016 - Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00) 

13 -15 iulie 2016 - Rezolvarea contestaţiilor

16 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor finale

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite