Peisaj cu satul Peştera, în topul mondial realizat de National Geographic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Tărâm de basm” - FOTO Eduard Guţescu
„Tărâm de basm” - FOTO Eduard Guţescu

Noua carte lansată de National Geographic – Greatest Landscapes – duce cititorii într-o călătorie vizuală spectaculoasă, de la un perisaj superb la altul.

În acest top al peisajelor superbe a fost inclusă şi o fotografie realizată de Eduard Guţescu în octombrie 2014, din Bucureşti.

El a primit anul trecut o menţiune specială pentru o fotografie înscrisă în concursul internaţional National Geographic Traveler. Este un premiu la care nu se aştepta, dar pe care probabil şi-l doreşte orice fotograf din lume. Pentru Eduard, fotografia câştigătoare este un pas înainte, o recunoaştere a talentului său şi continuarea unui superb proiect, menit să arate frumuseţea naturală a României.

Octombrie 2014. Fotograful Eduard Guţescu se pregătea să plece alături de cinci prieteni spre Bran, ca să facă poze, dar vremea urâtă care se anunţa atunci a fost la un pas să le strice planurile.

„Eram destul de sceptici in privinţa plecării, pentru că pe data de 25 octombrie 2014 a nins prima oară în Bucureşti şi vremea se anunţa foarte rea. Fiind pregatiţi, nu am mai putut amâna plecarea, aşa că ne-am urcat în maşini şi am plecat spre zona Bran. Pe drum spre Bran am observat la Predeal că ceaţa a început să îngheţe pe copaci, transformându-se în chiciură. Am încercat să ajungem cât mai repede la Bran, pentru că ştiam că dacă nu iese soarele avem noroc să prindem încă acea chiciură. Copacii aveau încă frunzele de toamnă, fapt ce a creat frumuseţea şi unicitatea acestei fotografii”, povesteşte Guţescu, într-un interviu pentru „Adevărul”, cum a reuşit să realizeze fotografia câştigătoare.

Spre deosebire de cei mai mulţi dintre noi, care ne ascundem prin case când este vreme rea, fotografii exact atunci ies în natură, ca să surprindă cele mai interesante şi dramatice scene. Ploaia, norii, fulgerele le oferă peisaje unice, imposibil de surprins într-o zi senină şi liniştită.

„În acea zi am reuşit să surprindem pe peliculă un alt fenomen destul de rar şi anume formaţiuni noroase Undulatus Asperatus. Toată minunăţia a ţinut în jur de 3 ore, apoi a ieşit soarele şi chiciura s-a topit. Natura ne-a oferit un spectacol de neuitat”, a declarat Eduard Guţescu.

Iar acest spectacol a fost imortalizat în fotografia „Tărâm de basm”, care avea să fie premiată un an mai târziu la concursul National Geographic Traveler.

Celelalte peisaje le puteţi viziona AICI!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite