Curtea Veche Publishing a suspendat temporar apariţia volumului „#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albumul de fotografie “#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017”, editat de Curtea Veche Publishing, disponibil în sistem de precomandă doar marţi, a fost retras temporar în urma mesajelor primite de editură prin care se sugera că nu este un moment oportun pentru a fi lansat, au declarat reprezentanţii editurii pentru News.ro.

"În urma mesajelor primite de către editură în momentul anunţării proiectului #rezist şi având în vedere faptul că acesta este încă în lucru, am luat decizia de a-l suspenda momentan. Le mulţumim tuturor celor care ne-au scris şi îi asigurăm că singura noastră intenţie a fost de a documenta ce s-a întâmplat în România în aceste zile. Iniţiativa a avut un scop civic, de documentare şi de promovare a mesajelor transmise de către protestatarii din Piaţa Victoriei. Vom relua acest proiect atunci când vom fi siguri că intenţiile lui vor fi corect înţelese", a transmis Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing.

Albumul ar fi trebuit să apară în librării din 15 februarie.

"Volumul este retras temporar pentru că nu am vrut să se interpreteze greşit un demers prin care ne dorim să consemnăm un moment istoric",

au declarat, pentru News.ro, reprezentanţii editurii.

"Fotografiile adunate în album sunt semnate de mai mulţi artişti profesionişti, pentru ele există drepturi de autor, şi vom aştepta un moment potrivit pentru a realiza un astfel de proiect", au adăugat editorii.

Celor care au rezervat deja cartea prin precomandă în această perioadă li se va returna suma trimisă, iar în momentul reluării ideii proiectului vor fi anunţaţi, au asigurat reprezentanţii Curtea Veche.

Atmosfera manifestaţiilor de la începutul lui 2017 va fi redată într-un album publicat la Curtea Veche Publishing, intitulat “#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017”. Editura va publica o colecţie de sute de mesaje care, cu timpul, s-ar fi pierdut.

”Pancartele din 2017, irepetabile, intransigente, oneste, inteligente, subtile, de un umor irezistibil, arată că ne-am despărţit, pentru totdeauna, de vremurile în care, la demonstraţii, se agitau mesaje scrise de alţii cu litere albe lipite pe un fundal de pânză roşie. Adunate într-o carte, ele devin nişte instantanee din 2017, care le demonstrează scepticilor că o nouă generaţie de cetăţeni manifestă altfel decât se făcea, cu îndârjire, naivitate şi chiar cu ură, la începutul anilor 1990”, potrivit editurii.
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite