Prăjitură delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prăjitura delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie este excelentă pentru a fi pregatită la evenimente, sărbători sau ori de câte ori doriţi să vă surprindeţi familia cu o reţetă dulce.

Dacă doriţi să faceţi o surpriză dulce familiei, încercaţi prăjitura delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie. Uşor de preparat şi aspectoasă, cu siguranţă va fi pe placul tuturor.

Ingrediente foc mac:

6 albuşuri

6 linguri zahăr

10 linguri mac

4 linguri făină

Foaie bezea :

3 albuşuri

3 linguri zahăr

3 linguri făină

2 linguri ulei

Cremă :

7 gălbenuşuri

6 linguri zahăr

500 mililitri lapte

1 plic budincă de vanilie (40 grame)

250 grame unt (80%)

 Decor :

50 grame ciocolată albă

Mod de preparare :

Foia cu mac: împărţim cantitatile în două. Mixam spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte, apoi macul şi faina. Amestecăm cu o lingură pentru a nu se lăsa bezeaua. Coacem în cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius (circa 10 minute) în tava (20-30 centimetri) tapetată cu hârtie de copt.

image

Foaia de bezea: mixăm spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte şi bezeaua devine fermă şi lucioasă. Punem cele două linguri de ulei, amestecăm cu o lingură de câteva ori, apoi adaugăm făina cernută. Amestecăm din nou cu lingura. Coacem bezeaua la fel ca şi foile cu mac, în aceeaşi tavă şi la aceeaşi temperatură.

image

Cremă:

Într-o cratiţă cu fund dublu mixăm spumă gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm praful de budincă, apoi laptele. Punem pe foc mic, amestecând mereu până când obţinem o budincă. Luăm de pe foc, acoperim cu folie alimentară şi lăsăm să se răcească.

image

Untul moale, lăsat la temperatura camerei, il mixam puţin, apoi îl încorporăm treptat în budinca rece. Crema o împărţim în 3.

 Asamblare: Punem o foaie cu mac, adăugăm o treime din cremă, faie bezea, o treime cremă, foaie maic şi încă o dată cremă, iar deasupra nucă de cocos sau radem ciocolată.

image

Dăm prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apă fierbinte.

Sursă: miremirc.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite