Antreprenorul român care fabrică ceasuri eleveţiene de lux inspirate din viaţa lui Vlad Ţepeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie românească produce ceasuri de lux inspirate din imaginea lui Vlad Ţepeş. Startup-ul Peren a fost demarat de un tânăr din Sibiu, el însuşi descendent al unei familii de nobili transilvăneni.

Peren SOD – prescurtarea de la ”Son of the Dragon”, este numele unui ceas elveţian de lux, produs în memoria ”celui mai mare prinţ al Transilvaniei, Vlad Dracul, fiul Dragonului”. 

Produsul final este rezultatul startup-ului Peren, proiect depus pe kickstarter.com prin care creatorul ceasului, el însuşi descendent al unei dinastii de nobili transilvăneni, a reuşit să adune de la susţinătorii care utilizează platforma, o jumătate din suma de care avea nevoie pentru a produce ceasul. În cursul a două sesiuni de finanţare deschise pe platforma menţionată, în 2014 şi 2016, tânărul antreprenor a reuşit să strângă suma de aproape 80.000 de dolari canadieni.

„Povestea acestui produs se ridică din ceaţa tărâmului mistic al Transilvaniei şi îşi are rădăcinile încrustate în mitologia regiunii. M-am asociat cu o companie elveţiană cu 30 de ani de experienţă în domeniu pentru a

image

produce un ceas durabil, dezvoltat şi ansamblat cu forţe proprii în capitala mondială a ceasurilor, Biel, Elveţia”, a scris Andrei Bica-Popi, iniţiatorul campaniei. Andi este din Făgăraş şi a absolvit Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. 

Istoria familiei acestuia merge înapoi în timp până în 1437, fiind atesată în Ţara Făgăraşului. ”Ceasul Peren Son of the Dragon încorporează o particula­rita­te unică - luna sângerie dispusă deasupra orei 6 care este complet funcţio­nală şi exem­plifică fazele lunii“, a spus Andrei Bica-Popi, fondator şi CEO al Peren Watches. Pasiunea acestuia pentru ceasuri a început încă de la vârstă de 10 ani când a dezasamblat primul ceas mecanic ce aparţinea tatălui său.

Ceasul are un indicator al fazelor lunii revoluţionar, inspirat de fenomenul astronomic al Lunii Sângerii. Logoul duce cu gândul la o cataramă de curea, cu doi colţi stilizaţi de vampir. Capacul cutiei ceasului a fost inspirat de reprezentarea dragonului de la casa din Sighişoara unde s-a născut Vlad Ţepeş. Alte elemente speciale care definesc designul de inspiraţie transilvăneană sunt cele două hemicicluri cu găuri pentru indicarea datei şi a fazelor lunii, ambele legate de castelele din Ardeal. Centrul cadranului este construit pentru a sublinia forma de liliac a cadranului interior în relief sculptat, cu linii orizontale din lemn model şi inspirat din mitologia Transilvaniei.

   

image

Andrei Bica a avut ideea de a lansa un startup prin care să fabrice ceasuri inspirate de Vlad Ţepeş

Ceasurile sunt ansamblate manual, iar curelele sunt personalizate, de asemenea manual, în funcţie de încheietura mâinii cumpărătorului. La ”pre-comandă”, cea mai ieftină variantă a ceasului costă 210 lire. Andrei a reuşit să infiinţeze propriul brand de ceasuri, PEREN, după câteva stagii de pregătire în oraşul elveţian care dă ora exactă în materie de orologerie: Biel/Bienne.

Citiţi şi:

O poveste de dragoste dincolo de moarte: „Sper să mă ierţi tu, pentru că eu nu mă pot ierta! Te iubesc, Simona mea“

Povestea celebrei pâini de Cugir: „pita boamfă“ era cel mai bun cadou pentru delegaţiile care vizitau oraşul

Cetatea Alba Carolina, înconjurată de un şnur de mărţişor de 3 kilometri întins de peste 300 de copii

Elevii unui liceu din Alba Iulia au construit robotul coordonat prin telefon. XEO merge la cea mai mare competiţie de robotică din România

Un startup românesc cu succes internaţional. După New York, aplicaţia Fast Order ajunge şi în Dubai

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite