Emilia Bubulac a murit. Cu o zi în urmă, interpreta de muzică populară şi-a pierdut soţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia Bubulac FOTO Facebook
Emilia Bubulac FOTO Facebook

Interpreta de muzică populară Emilia Bubulac a murit în această dimineaţă la vârsta de 60 de ani, la doar o zi după ce soţul ei a decedat.

Emilia Bubulac a murit în această dimineaţă în urma unui stop cardiac, potrivit Observatorului. Interpreta de muzică populară a trecut printr-o perioadă dificilă după ce în urmă cu doar o zi soţul ei a murit în urma unui atac de cord. De asemenea, în ultima săptămână artista a fost la Gorj pentru a-şi îngriji tatăl imobilizat la pat. 

Emilia Bubulac s-a născut în satul Boroşteni din judeţul Gorj. După ce a absolvit liceul, Emilia Bubulac a fost vreme de un an educatoare, însă a renunţat pentru a urma o facultate în Bucureşti. După căsătorie, se stabileşte definitiv în Capitală şi la îndemnul soţului începe să participe la festivaluri de muzică populară, potrivit biografiei artistei publicată de site-ul gorjeanul.ro

Urmează secţia canto popular a Şcolii Populare de Artă din Bucureşti şi se dedică aproape în totalitate fenomenului muzical tradiţional, ceea ce marchează şi începutul ascensiunii sale muzicale. Devine laureată a Festivalului „Floarea din Grădină“ şi continuă să câştige o mulţime de premii datorită interpretării unor melodii autentice gorjeneşti.

Printre piesele care au încântat publicul se numără „Viorea, viorea, viorea“, „Teiule, frunză rotată“, „Seara bună, Mărioară“, „Dă-mi, neicuţă, gura ta“, „Frumos cântă, turtureaua“, „Ce frumoasă-i, neică, dragostea“, „Şi mi-am pus un gând pe lume“

Împlinirea profesională a Emiliei Bubulac are loc în Bucureşti în anii '80-'90, când înregistrează mai multe discuri, realizează filmări la Televiziunea Română şi coordonează mai multe ansambluri alături de care promovează peste hotare tradiţiile româneşti. Participă la evenimente culturale în Europa, Asia, Africa şi America.

Se implică în organizarea unor acţiuni culturale dedicate persoanelor cu dizabilităţi, printre care Festivalul Internaţional de Dans pentru Hipoacuzici, şi concursul de Miss pentru hipoacuzici.

Continuă cariera muzicală, iar în anul 1996 a absolvit Facultatea de Arte – secţia etnomuzicologie – din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti. În anul următor înfiinţează o agenţie de turism cultural care i-a adus multe satisfacţii şi multe călătorii în întreaga lume. Aşa se face că în perioada 2000-2001 se stabileşte la New Yoark unde promovează cântecul popular gorjenesc şi nu numai.

În anul 2005, Emilia Bubulac începe munca în televiziune devenind realizator de emisiuni la Etno TV şi apoi la Favorit TV. Dintre emisiunile sale amintim „Bun voiaj“, „Bun venit în România“ şi „Bună ziua gospodari“.

Munca îi este răsplătită prin decernarea de către Uniunea Internaţională de Folclor a trofeului „Oscarul mondial pentru folclor“, eveniment care a avut loc în anul 2014 la San Giovani Rotondo în Italia.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite