Arhitecta din Londra care promovează România pe banii ei. Primii blogeri britanici au ajuns la Timişoara FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanca Mihaela Codre (27 de ani) lucrează ca arhitectă la Londra, iar în timpul liber promovează, benevol, România.

Mihaela Codre a absolvit Facultatea de Arhitectură din Aarhus (Danemarca), iar de trei ani locuieşte la Londra. Spre deosebire de mulţi români care părăsesc ţara, Mihaela Codre le vorbeşte străinilor cu bucurie de ţara natală. De cum a ajuns în Anglia, şi-a făcut un blog, în limba engleză, visitromaniaonline.com, prin care intenţiona să le arate şi altora Timişoara natală şi frumuseţile României. 

Dorinţa ei era să-i facă pe străni să ne viziteze ţara. Un blog de turism a fost primul pas. Al doilea era să convingă blogeri şi jurnalişti specializaţi pe „travel” să vină în ţară, să scrie, să facă recenzi. Primii trei blogeri britanici, Elle Croft, Arianwen Morris şi Monica Scott, au sosit, în acest week-end, la Timişoara. 

„Prima dată eu am fost cititoarea lor. Citeam blogurile lor când mergeam în vacanţe. În unele locuri am ajuns inspirându-mă de la ele. M-am decis să le contactez şi să le fac propunerea să vină în România. Ele nu ştiau unde e Timişoara, nu au fost niciodată în ţara noastră. A trebuit să le dau informaţii, poze, videoclipuri. Le-am spus că este oraşul care va fi Capitală Culturală Europeană în 2021. Monica va pleca de aici în Australia, pentru a face publicitate gărdinilor zoologice din Sidney. Ea face de şase ani blog de travel, a colaborat şi cu BBC. Pentru că blogul ei are multe vizualizări, este şi imaginea unui brand de bagaje. Ari urmează dă plece în America Latină, să scrie de Nicaragua. Ea a făcut promovare şi pentru festivalul de rock de la Paris, dar a făcut o campanie foarte mare pentru Insulele Canare. A stat acolo două luni să facă surfing. Elle a mai făcut campanie pentru St.Petersburg şi Budapesta”, a declarat Mihaela Codre.

image

Elle Croft, Mihaela Codre, Arianwen Morris şi Monica Scott la Herneacova
 

Promovează România din buzunarul propriu

Toate cheltuielile, transportul cu avionul, cazarea la hotel, drumurile făcute în oraş şi în afara ei, au fost suportate de Mihaela Codre. 

„Au totul inclus. Am incercat să iau legătura cu oficialităţile. De exemplu, am vorbit cu cei de la Asociaţia Timişoara Capitala, dar ei au un program de care trebuie să se ţină. Am trimis un e-mail la Primăria Timişoara, dar nu ştiu dacă verifică cineva acel mail. Oricum, nu am primit niciun răspuns. Nu e genul meu să stau să mă rog, nu are rost să îmi pierd timpul. Dar dacă află lumea despre ce fac, poate că o să primesc şi sprijin. Mi-ar plăcea să nu fiu singură”, a spus Mihaela Codre. 

Bune şi rele în Timişoara

Britanicii au ajuns joi seara la Timişoara, iar de vineri au început info-trip-ul pregătit de Mihaela Codre. Au vizitat centrul istoric, Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Catedrala. S-au plimbat prin parcurile oraşului, au vizitat Muzeul de Artă şi Muzeul Satului Bănăţean. În program a fost aflat şi Bastionul Theresia. 

“S-au dat cu lebedele hidrobiciclete pe Bega, le-a plăcut foarte mult. Au fost şi la un ştrand, pentru că englezilor le place la piscină. Au fost încântate de terasele de pe malul Begăi, le-a plăcut terasa <Rooftop> de pe acoperişul Modexului, au făcut poze de sus, au filmat. Am vrut să închiriem biciclete, dar pentru că e prea complicat să iei biciclete, m-am dat bătută. La Muzeul de Artă nu era nimic scris în engleză. În muzeele din străinătate primeşti căşti, îţi setezi limba şi te plimbi, nu trebuie să fie cineva să-ţi explice. La terase, foarte rar găseşti meniuri în limba engleză, încă un minus”, a afirmat Mihaela Codre.  

image


Blogeriţele din Anglia şi ghidul lor pe o terasă
 

Dezamăgirea de la Cramele Recaş

Duminică au ajuns la Cramele Recaş (la 35 de kilometri de Timişoara), unde au rămas cu un gust amar. “Aici am avut cea mai mare dezamăgire. Aveam intenţia să intrăm, să degustăm vin. M-am uitat la ei pe net, scria că e deschis şi duminica. Aveau şi două numere de telefon, am sunat, dar nu a răspuns nimeni. Am ajuns aici şi nu era deschis. Nu veneam dacă ştiam că e închis. Dacă mă duc pentru mine, la noroc, nu e problemă, dar dacă duc cu mine jurnalişti, mai ales că unul lucrează şi cu BBC, nu e prea bine”, a mai spus Codre. 

În loc de Crame, britanicii au ajuns la Domeniile Herneacova, acolo unde se află cea mai modernă  bază hipică din România, care va găudui, în toamnă, cel mai mare eveniment hipic de la noi din ţară.

Următorul grup vine în toamnă

În toamnă, urmează să vină al doilea grup de blogeri britanici aduşi de Mihaela Codre. „Printre cei care vor veni este şi un băiat care a fost la Bucureşti, în primăvară, la campania la Descovery Bucureşti. Primăria a invitat 100 de blogeri din strănătate, să promoveze capitala. Ceilalţi doi blogeri care vin în septembrie-octombrie, se află acum în America”, a explicat timişoreanca.  

image


Mihaela Codre şi fetele din Anglia
  

Lucrează la proiectul celui mai mare mall din UK

După studiile de la Aarhus, Mihaela Codre a lucrat o perioadă în cadrul facultăţii, apoi s-a angajat la o firmă de arhitectură. În 2014 a decis să lase Danemarca pentru Anglia. S-a angajat la o firmă de arhitectură, în Londra. A avut mai multe proiecte la care şi-a adus contribuţia, a lucrat la edificarea a două spitale în Antigua, cunoscuta insulă din Caraibe, iar de un an şi-a schimbat locul de muncă.
 

„Am vrut ceva mai mult. Aşa că mi-am depus CV-ul la Westfield, un concernm australian care este listat la bursă. Sunt nişte dezvoltatori. Ei au şi unul din mall-urile din Londra. Am fost selectată în echipa care lucrează la extinderea mall-ului, care va deveni cel mai mare mall din UK. E un alt nivel”, a încheiat Mihaela Codre.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite