Ambulanţe folosite pe post de taxi de către două cerşetoare: „Cât echipajul face foile, ele fug la cerşit în oraş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei cu afecţiuni psihice din comuna suceveană Slatina folosesc ambulanţele pe post de taxi. Acestea reclamă tot felul de probleme de sănătate, însă după ce ajung la Spitalul Judeţean Suceava îşi revin brusc şi părăsesc unitatea medicală, mergând în oraş la cerşit.

Sucevenii şi-au făcut un obicei din a suna la 112 şi a solicita ambulanţe pentru tot felul de motive. De multe ori, aceste apeluri pun aiurea pe drumuri autosanitarele Servicului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava. Conform conducerii de la SAJ Suceava una din cinci solicitări este făcută abuziv.

De circa trei luni de zile, ambulanţierii suceveni sunt puşi pe drumuri de către două femei, mamă şi fiică, din comuna Slatina. Acestea au probleme psihice şi sună zilnic ori de câte ori le vine cheful şi solicită intervenţia unei ambulanţe. Cele două femei sună la 112 şi spun că una dintre ele se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală.

Cum medicii nu au de unde şti dacă apelul este real, se deplasează din Suceava la Slatina şi de cele mai multe ori le preiau pe cele două femei şi le aduc la Spitalul Judeţean Suceava. Odată ajunse în municipiul Suceava, cele două îşi revin subit şi nu mai au nicio problemă medicală. Ele se fac nevăzute şi se duc la cerşit prin oraş.

„Cât echipajul face foile, ele fug la cerşit în oraş. Fiind cu probleme psihice, nici nu pot fi amendate de poliţie. De aproape trei luni, sună de 3 – 4 ori pe zi”, a declarat pentru Monitorul de Suceava doctorul Alexandru Lăzăreanu, managerul SAJ Suceava.

Acesta a mai precizat că în ultimul timp se constată o creştere a numărului de apeluri dimineaţa, în jurul orelor 07.00, din partea persoanelor din mediul rural care au trimitere de la medicul de familie pentru diferite investigaţii şi vor să ajungă la Spitalul Judeţean Suceava.

„Sună dimineaţa, aproximativ pe la ora 07.00, şi spun că se simt rău. E foarte greu să se facă o triere a cazurilor şi cele mai multe dintre solicitări sunt onorate. După ce ambulanţa face 20 – 30 de kilometri, îi găseşte de cele mai multe ori la poartă, cu bagajul pregătit, spunând că trebuie să ajungă la spital”, a completat managerul Alexandru Lăzăreanu.

Legea care pedepseşte abuzurile este vagă şi este aproape imposibil de luat măsuri. Oamenii au ajuns să vină din mediul rural la oraş cu ambulanţa ca să îşi facă o serie de cumpărături, considerând astfel că scutesc banii pentru un drum.

Alte ştiri pe această temă:

Mesajul ISU Cluj, după ce un şofer al instituţiei a accidentat mortal un tânăr

Licitaţia pentru achiziţia celor 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, lansată

Toate ambulanţele din Moldova vor avea inscripţia 112 în loc de 903

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite