PSD şi ALDE sfidează Opoziţia. Moţiunea de cenzură, votată joi. Iordache: Au depus-o în bătaie de joc. Nu cred că vor să treacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii din Parlament, alături de premierul Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Liderii din Parlament, alături de premierul Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis citirea moţiunii de cenzură în ziua de luni, urmând ca dezbaterea şi votul să fie joi. Ziua de joi a fost aleasă pentru că atunci o parte a aleşilor Puterii pot deja să plece în vacanţă, deoarece de miercuri sunt terminate lucrările în comisii şi plen.

UPDATE Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor: „Dezbaterea şi votul vor fi joi la ora 10. Această pseudo-moţiune se va termina probabil la ora 13.00. Membrii Biroului Permanent sunt obligaţi să participe. Şi-au depus moţiunea în bătaie de joc. Azi, am găsit un singur coleg de la Opoziţie. Doar un singur membru de drept. Modul în care tratezi arată că ei cred că nu au şansă. Sunt curios dacă o să aibă numărul de voturi măcar similar cu al semnăturilor.Noi o să le asigurăm cvorumul pentru a-şi desfăşura şedinţa. Miercuri este ultima şedinţă de plen de la Camera Deputaţilor din acest an.“. 

De asemenea, Iordache a precizat că, potrivit programului normal, activităţile în Parlament s-ar termina de miercuri, o parte  a PSD venind doar să asigure cvorumul.

UPDATE Moţiunea de cenzură va fi votată joi, potrivit unor surse politice. Lucrările Parlamentului, fie că e vorba de comisii sau de plen, s-ar termina miercuri după-amiază, ceea ce înseamnă că joi ar putea fi o prezenţă slabă la moţiunea de cenzură. 

***

Partidele din Opoziţie au depus vineri dimineaţă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, Documentul e semnat de 163 de aleşi, pentru demietrea Vioricăi Dăncilă fiind necesare 233 de voturi. 

Birourile Permanente reunite din Parlament se vor întruni la ora 15.00 pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură. Documentul ar trebui citit în maximum cinci zile de la depunere. Apoi, dezbaterea şi votul ar trebui să fie la cel mult trei zile de la momentul citirii documentului în plen. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite