VIDEO Ce super-arme va primi armata rusă în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2019 va intra în funcţiune submarinului nuclear Kneaz Vladimir din clasa Borei-A şi sistemul de rachete hipersonice Avangard, a anunţat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Şeful armatei ruse, Serghei Şoigu, a menţionat că progresul început în 2018 va continua pe toate liniile, de la modernizarea de arme şi echipamente, până la economiile realizate prin introducerea de noi carduri electronice de identitate pentru ofiţerii armatei ruse, notează RT. 

În 2018, forţele nucleare ruseşti şi-au testat capacitatea de a răspuns prompt la o ameninţare nucleară.

Lansările de rachete au fost testate cu implicarea submarinului strategic nuclear Iuri Dolgoruki şi a bombardierului modernizat Tupolev Tu-160.

O armă de temut este şi sistemul de rachete hipersonice Kinjal ce vor înarma aparatele de luptă Mig-31, care patrulează în spaţiul aerian al Mării Negre şi Mării Caspice.

Oficialul rus a mai menţionat, de asemenea, testările complexului laser Peresvet, care au început pe 1 decembrie.  Unii experţi în domeniul Apărării consideră că aceasta armă poate anihila sateliţii Pământului prin dezactivarea senzorilor optici ai acestora.

Totodată, ministrul a anunţat că, în 2019, va intra în funcţiune submarinului nuclear Kneaz Vladimir, primul din noua clasă Borei-A. Nava are capacităţi îmbunătăţite de a evita detectarea prin sistemele radar, precum şi echipamente modernizate de comunicaţii.

 O altă armă care urmează să intre în serviciu anul viitor este sistemul de rachete hipersonice Avangard. Cu focoase de acet tip, purtate de rachete Iars, va fi dotat un regiment al armatei ruse.

Armată va continua să dezvolte şi infrastructura sa arctică, cu aerodromuri şi staţii de radare.

De asemenea, în 2019, Rusia va finaliza procesul de ecologizare a zonei arctice. În urmă activităţii bazelor militare sovietica acolo a rămas un nivel de poluare de aproximativ 9%, dar până la sfârşitul anului curent această cifră va fi redusă la zero.

Specialiştii rusşi au continuat testările la drona subacvatică Poseidon, dezvoltată recent de industria militară rusă, despre care spun că ar depăşi cu mult caracteristicile celor existente în prezent în lume.

 Drona subacvatică rusească UAV Poseidon se poate deplasa cu o viteză de aproape 110 noduri sau cu peste 200 km/h, scrie sputnik.fr citând o sursă din cadrul complexului militar-industrial. 

Potrivit sursei, drona, odată ce a fost lansată poate ajunge la această viteză la adâncimi de peste un kilometru. Acest lucru este posibil datorită unei perne cu bule de aer care înconjoară drona.

De asemenea, torpila rusească Şival-2 de tip supercavitaţie, echipată cu un motor cu reacţie, este capabilă să atingă o astfel de viteză, deplasându-se la cu peste 370 km / h. Dar, spre deosebire de Poseidon, aceasta poate fi folosită doar la adâncimi mici, iar raza sa de acţiune nu depăşeşte zece kilometri.

O altă particularitate a dronei Poseidon este capacitatea acesteia de a face manevre, de a schimba direcţia şi adâncimea. Acest lucru face ca drona să fie de neînvins în faţa mijloacelor existente de luptă, susţin specialiştii ruşi.

Anterior, s-a anunţat că drona a fost testată într-un mediu marin la care nu pot pătrunde agenţiile de informaţii străine.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite