De unde vine înverşunarea senatorului Daniel Zamfir împotriva băncilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele deputatului ALDE Daniel Zamfir se judecă de ani buni cu o bancă, din cauza unei datorii neachitate de peste 700.000 euro, încercând acum, în apel, să conteste executarea silită.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Judecătoriei Sectorului 3 Theodor Cosmin Zamfir, fratele senatorului Daniel Zamfir, a contestat decizia din 14 noiembrie 2016 a aceleiaşi instanţe, prin care s-a dispus executarea sa silită din cauza unei datorii de 720.000 euro, rezultată dintr-un împrumut luat de la Credit Europe Bank. Următorul termen este stabilit de instanţă chiar săptămâna viitoare, la data de 21 februarie 2019.

Judecătoria Sectorului 3 a hotărât, la data de 14 noiembrie 2016, executarea silită a lui Theodor Cosmin Zamfir, fratele deputatului Daniel Zamfir, într-un proces pe care acesta îl avea cu Credit Europe Bank SA, de la care un credit de 720.000 euro, datoria ajunsă la peste 1milion de euro cu tot cu penalităţi de neplată. 

“Soluţia pe scurt: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14.11.2016”, se arată pe portal.just.ro. 

La 28 martie 2017, Theodor Cosmin Zamfir a declarat apel, contestând această decizie la aceeaşi instanţă.

Fratele său, Daniel Zamfir este iniţiatorul legii dării în plată şi al unui alt proiect de lege prin care a cerut eliminarea imunităţii membrilor Consiliului de Administraţie al BNR. 

Parlamentarul spune că este vorba despre acele articole din legea de funcţionare a BNR care 'exonerează de răspundere civilă şi penală pe cei din conducerea instituţiei'.  

Marţi, în cadrul audierii guvernatorului Mugur Isărescu şi a membrilor Consiliului de Administraţie al BNR, care a avut loc la Comisia Economică din Senat, Daniel Zamfir a avut replici dure faţă de Mugur Isărescu, acuzându-l la un moment dat că ar fi permis, pe vremea când era premier, ca Ministerul Finanţelor să se împrumute de la Fondul Naţional de Investiţii (FNI) fondat de Sorin Ovidiu Vîntu. Zamfir s-a referit la faptul că FNI ar fi cumpărat, în perioada respectivă, titluri de stat, ca şi când statul român sau premierul în funcţie verifică "cazierul" celui care cumpără asemenea titluri de stat de pe piaţa liberă.

Tăriceanu a intervenit însă în discuţie, spunându-i lui Zamfir: ”Nu e corect, Daniel. Să nu creăm acum titluri de presă… Putea să cumpere şi Bercea Mondialu”, a spus Tăriceanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite