Peste un an de examene de limba engleză OET, dedicate sectorului medical, la EECentre: performanţă şi certificare pentru candidaţi din Europa şi din afara continentului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: istockphoto.com
Sursă foto: istockphoto.com

De peste un an, European Examinations Centre organizează, lună de lună, sesiuni de testare de limba engleză OET, dedicate exclusiv personalului medical.

Examenele OET au debutat în România în luna octombrie 2017, când European Examinations Centre a adăugat în palmares acest examen conceput şi creat în Australia, special pentru a răspunde dinamicii sectorului medical şi nevoilor pieţei internaţionale a muncii, care cere flexibilitate şi adaptarea competenţelor profesionale la standarde tot mai ridicate. EECentre a devenit, pe această cale, singurul test-venue OET din Sud-Estul Europei. 

Rezultatele bune nu au întârziat să apară şi, în fiecare lună, la testarea OET participă profesionişti dintre cele mai diverse domenii medicale, atât din sfera asistenţei cât şi a medicinei – profesionişti interesaţi să se dezvolte şi să îşi îmbunătăţească nivelul de limbă străină, prin obţinerea unei certificări recunoscute de multe instituţii de prestigiu, pe plan internaţional.

Certificatul OET a deschis, în 2018, noi oportunităţi naţionale şi internaţionale pentru candidaţi din România, Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Iordania, Israel, precum şi din alte ţări ale Orientului Mijlociu.

În mod atipic, dacă ar fi să comparăm ponderea asistenţilor medicali şi a medicilor, în ceea ce priveşte participarea la test, faţă de alte centre de testare OET din ţări diferite, unde aceasta este de 90% asistenţi medicali şi 10% medici, la EECentre ponderea este de 60% asistenţi medicali şi 40% medici. Aceste date evidenţiază interesul sporit al profesioniştilor din sectorul medical pentru aprofundarea limbii engleze, chiar şi după absolvirea studiilor superioare, şi, implicit, pentru utilizarea în practică a limbii engleze, în contexte diversificate, astfel încât calitatea actului medical şi a comunicării cu echipele, colegii şi, bineînţeles, cu pacienţii de diferite naţionalităţi va fi mult îmbunătăţită. 

EECentre este singurul test-venue care a găzduit training pentru profesioniştii ce pregătesc candidaţi pentru testul OET, prin participarea Rebeccăi Bush la sediul EECentre din Bucureşti, în perioada 25-27 septembrie 2018, într-o serie de workshop-uri la care au participat profesori din mai multe oraşe din ţară dar şi din Grecia. Din acel schimb de informaţii, fiecare participant a avut doar de câştigat – experienţă nouă, răspunsuri la întrebări de actualitate, alături de o detaliere a schimbărilor prin care OET a trecut, începând tot cu luna septembrie 2018: structura testului a fost actualizată, astfel încât varianta OET 2:0 a început să răspundă şi mai bine exigenţelor comunicării medicale.

Chiar dacă dificil şi aparent provocator, din mai multe perspective, testul OET este mult mai potrivit profesioniştilor healthcare decât orice alt examen de limba engleză generală, deoarece este axat exclusiv pe vocabularul şi pe limbajul specific sectorului medical.

Datorită design-ului său, testul OET pune la încercare toate aptitudinile candidaţilor, având patru probe esenţiale şi foarte complexe: Reading, Listening, Writing, Speaking.

Pentru că am primit pe parcursul anului trecut multe întrebări referitoare la variantele de pregătire OET disponibile în România, la EECentre au fost iniţiate colaborări şi parteneriate cu centre de pregătire în limba engleză pentru OET. Acestea răspund nevoilor de pregătire ale candidaţilor, ţinând cont de punctele lor slabe şi forte.

Date de contact ale partenerilor EECentre, pentru pregătirea OET, pe teritoriul României:

 Cursuri la sală = Centrul ILSE, Bucureşti 

 Cursuri la IntegralEdu  Contact: 0737.069.021; mstoica@integraledu.ro

 Cursuri OnLine = Prof. Andreea Berkhout.

 Cursuri în IAŞI: Prof. Ioana CREŢU, partener SSMI -  Societatea Studentilor Medicinişti Iaşi  Contact: 0723.23.85.15, contact@ioanacretu.ro

 Cursuri în CONSTANŢA: Prof. Ileana Mihaela POPESCU, profesor doctorand, gradul I,  titulară la Colegiul Mircea cel Bătrân şi reprezentantă a centrului privat de limba engleză ENGLISH FOR PROFICIENCY. Contact: 0733.69.02.62; ileana.mihaela.popescu@gmail.com

Totodată, pagina de Facebook OET România este singura platformă dedicată testării OET, cu excepţia paginii internaţionale OET, care este coordonată de un test-venue local şi care şi-a propus să dezvolte o activitate individuală, axată pe informaţii de interes pentru profesionişti şi pe educaţie medicală, prin mai multe mijloace media: articole, materiale video, informaţii de tip „tips and tricks” – toate aceste menite să le vină în ajutor candidaţilor OET.

Testul OET poate fi susţinut în România, în urma achitării unei taxe, la European Examinations Centre. Testul se organizează lunar, în funcţie de programul disponibil pe platforma internaţională a OET. Aceeaşi pagină poate fi explorată şi pentru mai multe detalii despre întregul proces de testare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite