Cea mai „tăcută“ cameră din lume a fost dezvoltată de Microsoft şi a costat un milion şi jumătate de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cea mai tăcută cameră din lume, inginerii Microsoft testează tot ce înseamnă sunet FOTO: Microsoft
În cea mai tăcută cameră din lume, inginerii Microsoft testează tot ce înseamnă sunet FOTO: Microsoft

Camera dezvoltată de cei de la Microsoft este considerată cel mai liniştit şi tăcut loc din lume. Aceasta a costat un milion şi jumătate de dolari şi a intrat în Cartea Recordurilor. Majoritatea celor care au intrat acolo nu au putut să stea mai mult de 45 de minute în interior.

În campusul Redmond al Microsoft regăsim cel mai puţin zgomotos loc din lume. Această cameră este folosită de companie pentru multe dintre proiectele sale, printre care şi calibrarea căştilor sau a face sunetul produs de click-ul mouse-ului să sune cum trebuie.

Potrivit celor de la Daily Mail, tocmai datorită faptului că niciun sunet nu poate pătrunde din exterior în această cameră, cei care au ocazia să intre acolo nu pot sta mai mult de 45 de minute.

Cei care au intrat în această încăpere au susţinut că nu s-au simţit confortabil cu faptul că reuşeau să îşi audă respiraţia şi chiar sunetele produse de stomac.

„Unii au intrat şi au ieşit doar după un minut. Oamenii nu pot face faţă, deprivarea de aceste simţuri le afectează pur şi simplu creierul”, a explicat Hundraj Gopal, inginer în cadrul Microsoft. 

Această cameră este şi în centrul unui record mondial. Cel mai mult, o persoană a rezistat să stea în această cameră 45 de minute. Eliminarea totală a zgomotului a costat nu mai puţin de un milion şi jumătate de dolari. 

Camera are rolul de a ajuta inginerii să calibreze dispozitivele audio, în condiţii perfecte. Încăperea este înconjurată de 6 straturi de beton, fiecare având câte 30 de centimetri.

De asemenea, pereţii, podeaua şi tavanul sunt acoperiţi cu spumă din fibră de sticlă, care are rolul de a elimina orice ecou. Aceasta are propria fundaţie, pentru a nu prelua vibraţiile clădirii din care face parte. 

„Camera blochează 120 de decibeli, astfel că, dacă un motor cu reacţie este pornit afară, abia l-ai auzi. Lucrăm cu ingineri pentru tot, de la click-urile mouse-ului, la sunetul pe care laptopul îl face atunci când îl închizi”, mai spune inginerul.

Cei care intră în această cameră au nevoie de puţin timp de reacomodare după ce o părăsesc.

Vă mai recomandăm:

Cum funcţionează acul inteligent. Face injectarea medicamentelor mult mai sigură

Împerecherile în grupuri restrânse ale oamenilor de acum 200.000 de ani cauzau deformări grave ale oaselor nou-născuţilor

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite