Două vile spectaculoase din Cotroceniul interbelic, scoase la vânzare. Cum arată casa cu 12 camere complet mobilată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei proprietăţi din Cotroceniul interbelic, unele în stil neobrâncovenesc cu accente bizantine, altele în stil neoromânesc, au fost scoase la vânzare de Artmark Historical Estate cu preţuri începând de la 1,3 milioane de euro.

Vila neobrâncovenească cu accente bizantine din zona Cotroceni a fost estimată între 2 şi 2,5 milioane de euro, licitaţia pornind de la 1,75 de milioane de euro. 

Imagine indisponibilă

Construită în 1929 şi aflată în imediata apropiere a Arenelor BNR, spectaculoasa locuinţă are toate atributele unei proprietăţi de lux. Suprafeţele generoase, finisajele şi mobilierul alese de proprietar cu ajutorul unei echipe de designeri, sala de fitness, salonul de masaj, sau liftul pentru transportul alimentelor - sunt doar câteva din trăsăturile elitiste din interiorul imobilului.

Imagine indisponibilă

Vila este înconjurată de platani seculari, declaraţi monumente ale naturii. Terasa este amenajată în concordanţă cu trăsăturile arhitectonice ale clădirii, iar garajul reşedinţei poate adăposti două maşini.

Proprietatea cu 12 camere şi 6 băi se vinde la cheie, mobilată şi cu toate dotările şi decoraţiunile existente, de la televizoare LED şi aparate de fitness, la obiecte decorative şi de artă de secol XIX sau XX. Proprietatea a fost complet renovată în anul 2017.

Imagine indisponibilă

Vila regentului Gheorghe Buzdugan, aflată pe strada Dr. Koch nr. 3 din Cotroceni şi estimată între 1,8 şi 2 milioane de euro, va fi licitată de la 1,7 milioane de euro.

Imagine indisponibilă

Reşedinţa beneficiază de un teren de 468 mp şi o suprafaţă utilă de 642 mp, dispusă în S+P+1E+M+Pod. Suprafeţele ample şi dispunerea încăperilor oferă posibilitatea de locuire pentru o familie numeroasă. Imobilul are 12 camere şi 8 băi, dintre care două livinguri de 87 şi 45 mp (unul la parter şi unul la mansardă), sală de sport, sauna şi cramă la demisol, două birouri şi cinci dormitoare.

Imagine indisponibilă

Vila a fost ridicată în 2006, pe locul casei regentului Gheorghe Buzdugan, şi reproduce integral faţada construcţiei iniţiale. Aceasta nu a putut fi salvată, fiind într-un stadiu avansat de degradare la momentul achiziţionării de către actualii proprietari. Casa originară apare în câteva cadre dintr-un film cu actorul Grigore Vasiliu Birlic, putându-se observa faţada iniţială.

Imagine indisponibilă

Gheorghe Buzdugan (1867, Focşani-1929, Bucureşti) a fost un politician şi magistrat român, membru de onoare al Academiei Române din 28 mai 1929. A contribuit la perpetuarea instituţiei monarhice a Românei în perioada crizei dinastice, din funcţia de Înalt Regent.

Imagine indisponibilă

În 1924, a fost ales preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar de la începutul anului 1926 a făcut parte din Regenţa care a preluat prerogativele şefului statului în eventualitatea decesului Majestăţii Sale Ferdinand I, înaintea împlinirii vârstei majoratului de către principele Mihai I, desemnat oficial succesor la Tronul României. Înalţii Regenţi şi-au intrat în atribuţii pe 20 iulie 1927, imediat după decesul Regelui. Gheorghe Buzdugan a încetat din viaţă pe 7 octombrie 1929, la vârsta de 62 de ani, când încă era membru al Regenţei.

FOTOGRAFII Artmark Historical Estate

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite