Un neamţ demontează psihoza numită coronavirus: „Am învins boala mai uşor decât gripa sezonieră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jens Lehmann are un sistem imunitar demn de un fost sportiv de performanţă şi la 50 de ani
Jens Lehmann are un sistem imunitar demn de un fost sportiv de performanţă şi la 50 de ani

Potrivit statisticilor, 80 la sută dintre cei care contractează noul coronavirus nu vor avea nevoie de nicio îngrijire medicală. Din păcate, pe fondul meditizării celor mai grave cazuri, lumea are impresia că boala COVID-19 înseamnă moarte sigură.

Coronavirus a provocat până acum peste 226.000 de decese, în aproape şase luni de la apariţia primului caz în China. Dacă despre cifrele celor care şi-au pierdut vieţile aflăm, zilnic, totul, informaţiile fiindu-ne furnizate, frenetic, de mass-media, în schimb, există şi o altă statistică despre care aproape că nu se pomeneşte nicăieri. Vorbim despre numărul celor care s-au vindecat. Aici, la nivel global, ne vom apropia, în curând, de un milion de oameni care s-au îmbolnăvit de COVID-19 şi, ulterior, şi-au recapătat sănătatea. Adică, numărul celor care s-au vindecat e de aproape cinci ori mai mare decât numărul celor care au murit!

Chiar şi aşa, coronavirus s-a transformat într-o psihoză, deoarece, în general, mass-media îşi focalizează atenţia pe prezentarea celor mai tragice şi groaznice cazuri posibile. De aceea, neamţul Jens Lehmann (50 de ani), fost internaţional german cu 61 de selecţii în prima reprezentativă, a simţit nevoia să-şi spună povestea, după ce a contractat noul coronavirus şi s-a şi vindecat. 

Ce a spus Jens Lehmann?

*M-am îmbolnăvit de COVID-19 la mijlocul lunii martie. Am avut tuse seacă şi febră. Am fost în carantină, acasă, două săptămâni. După această perioadă, medicii care m-au examinat mi-au spus că m-am vindecat.

*Am învins coronavirus mai uşor decât gripa sezonieră, o altă boală pe care am avut-o în trecut. Ce-i drept, alţii pot avea forme mai grave ale bolii COVID-19, aşa că trebuie să fim precauţi.

*Eu sunt de părere că, inclusiv acum, meciurile de fotbal se pot desfăşura cu spectatori în tribune şi cu respectarea normelor de distanţare socială. Dacă între spectatori vor fi câte patru scaune goale, nu vor fi probleme. Şi e clar că oamenii care nu vor respecta normele de distanţare socială nu trebuie să fie lăsaţi în interiorul arenelor. 

*Pentru a putea reveni la o viaţa normală, e primordial să respectăm distanţarea socială.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite