„Doctorul Barbu de la Judeţean“, recidivistul care înşela bătrânele că fiii lor au suferit accidente grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un individ de 30 de ani, cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru că s-a folosit de naivitatea şi starea de panică pe care a indus-o mai multor bătrâne pentru a le determina să îi dea sume mari de bani.

Judecătoria Galaţi l-a condamnat la 23 iulie pe Ionel Duţan (30 de ani), un brăilean recidivist, la 10 ani şi 4 luni de închisoare pentru şase fapte de înşelăciune. Individul a fost obligat şi să le restituie victimelor peste 127.000 de lei, adică mai mult de 26.000 de euro. Decizia instanţei nu este definitivă.

Individul a fost trimis în judecată pentru comiterea a şase înşelăciuni prin metoda ”Accidentul” comise în perioada iunie- noiembrie 2017. Victimele lui Duţan au fost şase brăilence şi gălăţence, cu vârste cuprinse între 65 şi 79 de ani, pe care a reuşit să le păcălească cu talentul său de actor.

Individul are abilitatea de a vorbi pe mai multe voci, iar în naivitatea lor victimele l-au crezut şi i-au dat toţi banii din casă. 

“Pentru a fi convingător, Duţan şi-a schimbat vocea şi s-a recomandat ca fiind <doctorul Barbu> de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, care i-a confirmat că fiul său a fost accidentat grav, necesitând o intervenţie chirurgicală la Bucureşti, dar că are nevoie de bani pentru a-l transporta. Persoana vătămată i-a confirmat că are în casă suma de 11.000 lei şi că o poate pune la dispoziţie, după care i-a precizat acestuia adresa unde locuieşte, pentru a veni să ridice banii”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

În alte cazuri, şocul emoţional a fost atât de mare, încât bătrânele nu s-au mai gândit la altceva decât să îşi scape apropiaţii de necazurile în care intraseră.

“Pe fondul şocului emoţional, victima a fost convinsă de cele relatate de interlocutor, precizându-i acestuia că are în casă suma de 10.000 lei şi 1.000 euro. La cererea <medicului>, victima i-a comunicat adresa unde locuieşte (...) În această zonă, s-a întâlnit cu persoana vătămată şi a ridicat sumele de 10.000 de lei şi 1.000 de euro”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cele mai frecvente metode de înşelăciune cărora le cad victime românii: „străinul“, „deratizarea“ sau „detergentul“

Ce a păţit un român care a cumpărat două maşini Audi din Germania şi „a uitat“ să mai plătească ratele. Cele două autoturisme valorează 158.000 de euro

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite