Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la COVID-19. Ce spune producătorul testelor antigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Alephnews.ro
Foto: Alephnews.ro

Un deputat austriac pe nume Michael Schnedlitz contestă eficienţa testelor rapide, după un experiment în urma căruia Coca-Cola a ieşit pozitiv la COVID-19. Similar, un internaut a realizat un experiment în urma căruia a arătat că şi sucul de mere are COVID-19. Producătorul combate aceste teorii şi demonstrează contrariul.

 

În şedinţa completă din Parlamentul de la Viena, deputatul ar fi adus un pahar de Coca-Cola şi un test. După ce a turnat o picătură pe banda unui test rapid, rezultatul a ieşit pozitiv. Deputatul spune că testele utilizate în Austria, într-o campanie de testare foarte largă pentru COVID-19, erau de fapt ineficiente. Michael Schnedlitz a postat filmarea şi pe pagina sa de Facebook, acuzând guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari din banii contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”, potrivit alephnews.ro.

Producătorul, laboratorul Dialab, care a văzut filmuleţul, a declarat că rezultatul este un fals pozitiv, deoarece  deputatul austriac ar fi omis un pas crucial în experimentul său, şi anume introducere tijei după realizarea tamponului, într-o soluţie specială pentru „stabilizarea pH-ului probei”. Fără acest pas aciditatea băuturii a permis să „distrugă proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul, potrivit sursei citate.

Dacă aţi fi folosit corect testul, aşa cum este descris în textul ataşat, ar fi negativ”, scrie producătorul. Şi adăuga o dovadă: un videoclip în care se efectuează testul, de această dată fără a sări peste etapa esenţială. Rezultatul este negativ 

O „aberaţie” ştiinţifică

Similar, un experiment, de această dată cu compot de mere, unde nu pare să fi fost uitat niciun pas, deşi părea pozitiv, s-a demonstrat că rezultatul a fost interpretat greşit. Pentru că dacă numai linia C – care asigură validarea testului – este colorată, atunci rezultatul este negativ. Şi aici, o singură linie pare prezentă, potrivit sursei citate.

„Când nu aţi validat un mediu cu un test, puteţi avea rezultate fals pozitive.” 

Specialistul Pierre Zachary a declarat în acest sens că „recunoaşterea antigenelor şi anticorpilor” de către teste a fost dovedită doar „în anumite medii”, iar testele pentru aceste produse permit „validarea unui anumit număr de medii în care puteţi face aceste analize”. Şi de îndată ce luăm un mediu care nu este adaptat” avem precipitate de proteine ​​care pot interfera”, conform sursei citate. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite