Un mare actor a decedat. Neverosimila întâmplare din locuinţa celui care împlinise 83 de ani cu o zi înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul îşi serbase ziua de naştere pe 20 octombrie. FOTO Dordeneamt.ro
Actorul îşi serbase ziua de naştere pe 20 octombrie. FOTO Dordeneamt.ro

La o zi după ce împlinise 83 de ani, un mare acor al scene româneşti a decedat, un incident neverosimil petrecându-se imediat după moartea acestuia.

Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, vestită instituţie de cultură unde şi-au început cariera monşti sacri ai scenei şi cinematografiei româneşti, este în doliu, un fost actor şi director, Cornel Nicoară, încetând din viaţă în această dimineaţă, 21 octombrie 2021. 

Cu doar o zi înainte, prieteni din toată ţara îi transmiteau felicitări la împlinirea vârstei de 83 de ani. Decesul cunoscutului actor a fost anunţat de familie, printr-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook. 

„În această dimineaţă, soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă, Cornel Nicoară. În acest univers al 

tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Dacă ar trebui să descriem în cuvinte viaţa sa şi cum a influenţat oamenii din jurul domniei sale, epopeea ar fi metoda potrivită (...). Dumnezeu să îl aşeze în loc luminat să vegheze şi să ne îndrume în continuare de acolo sus dintre stele. Odihnească-se în pace!”.

Cornel Nicoară s-a născut, pe 20 octombrie 1938, la Câmpia

Turzii, judeţul Cluj şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1965. De atunci şi până la pensionare, în 2006, a activat numai la Tetrul Tineretului din Piatra Neamţ, ca actor, dar şi ca director, în mai multe mandate. A jucat şi pe scena celor mai renumite teatre din ţară, rămânând în memeria afectivă a publicului în roluri memorabile. 

Între ele Ştefan cel Mare din Apus de Soare; Wangel din Femeia mării, de Henrik Ibsen; Nero în Britanicus al lui Jean Racine; Moşul din Matca lui Marin Sorescu; Falstaff din Nevestele vesele din Windsor, de Sheakespeare; Jupiter din Muştele, de Jean Paul Sartre; Noe în Arca bunei spreanţe a lui

Ioan Sîrbu; Caţavencu în O scrisoare pierdută, de I.L. Caragiale; Lear în Regele Lear, de Shakespeare. 

Regizori cu care a colaborat sunt Alexandru Tocilescu, Andrei Şerban, Ion Cojar, Radu Penciulescu şi Silviu Purcărete. Cât despre cei care şi-au început cariera la TT Piatra Neamţ şi i-au fost coleg se numără celebrii Mitică Popescu, Dionisie Vâtcu, Virgil Ogăşanu, Ştefan Radoff, Valentin Uritescu, Cornel Todea, Horaţiu Mălăele, Coca Bloos,  Oana Pellea, Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Radu Afrim sau Florin Piersic. 

Dincolo de toate acestea, după decesul lui Cornel Nicoară, în apartamentul în care se afla trupul neînsufleţit, s-a produs un incendiu, care putea avea consecinţe nefaste pentru vecini. Cauza a fost o candelă lăsată nesupravegheată, alarma fiind dată în jurul orei 10.00, când ISU Neamţ a fost anunţati, prin apel la 112, că se simte miros de fum pe casa scării într-un bloc de pe bulevardul Decebal. 

Pompierii au intrat în apartamentul situat la etajul Vi, unde au constatat că o persoană era decedată, iar un dulap ardea mocnit. Miltarii au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc. „Precizăm faptul că persoana nu a murit din cauza incendiului, aceasta fiind declarată decedată în cursul acestei dimineţi, de către un echipaj al ambulanţei“, a transmis ISU

Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Gafa în trafic a unei şoferiţe s-a soldat cu cinci femei şi un copil accidentaţi. Care a fost cauza coliziunii

Un român s-a legat în lanţuri la Curtea de Casaţie din Roma: „Avocaţii, nişte trântori, mai urmează să mă împuşte“ VIDEO

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite