Premierul britanic Boris Johnson vrea să pună capăt obligaţiei de autoizolare pentru cei testaţi pozitiv cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Britanicii infectaţi cu COVID-19 nu vor mai fi obligaţi, de la sfârşitul lunii februarie, să se autoizoleze pentru a stopa răspândirea COVID-19, a declarat miercuri prim-ministrul Boris Johnson, propunând accelerarea planurilor existente de a convieţui cu coronavirusul.

Johnson a pus capăt aproape la toate restricţiile legate de COVID-19 în Anglia în iulie 2021, iar luna trecută a ridicat măsurile 'Planului B' care a fost impus temporar pentru a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, conform Reuters.

El a spus că vrea să accelereze planurile existente, ca parte a conveţuirii cu COVID, iar Anglia urmează să devină prima mare economie care înlocuieşte cerinţele juridice privind autoizolarea cu recomandări.

„Intenţia mea este să revin în prima zi de după pauza de jumătate de mandat pentru a prezenta strategia noastră de a conveţui cu COVID", a declarat Johnson parlamentarilor. Parlamentul se va reuni pe 21 februarie.

''În cazul în care actuala tendinţă încurajatoare va continua, mă aştept să putem pune capăt ultimelor restricţii interne rămase, inclusiv cerinţa legală de autoizolare, cu o lună întreagă mai devreme”, a explicat Boris Johnson.

Măsura ar trebui să expire pe 24 martie, iar Johnson a mai declarat că şi-ar dori să pună capăt acestei măsuri dacă situaţia epidemiologică o permite.

Marea Britanie va renunţa, vineri,  la obligaţia prezentării unui test Covid negativ la intrarea în ţară pentru călătorii vaccinaţi. Purtătorul de cuvânt al lui Johnson a spus că restricţiile de călătorie rămase vor fi de asemena  discutate în şedinţa de pe 21 februarie.

Unii parlamentari din Partidul său Conservator critică restricţiile legate de COVID, spunând că măsurile sunt inutile şi nu vor fi tolerate la infinit de oameni.

Marea Britanie a înregistrat aproape 160.000 de decese din cauza COVID-19 în ultimii doi ani, iar Johnson a fost criticat pentru gestionarea pandemiei.

În timp ce vaccinurile şi severitatea redusă a valui Omicron nu au mai provocat atât de multe decese, unii oameni de ştiinţă şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la perspectiva renunţării la cerinţa de autoizolare, şi posibilitatea ca noi variante mai mortale să poată apărea.

Marea Britanie înregistrează în medie aproximativ 60.000 de cazuri de COVID-19 în fiecare zi 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite