Cenaclul Flacăra renaşte în 2022. Festivalul care va avea loc pe plaja Corbu va reuni nume mari ale folkului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cenaclul Flacăra FOTO Andrei Păunescu
Cenaclul Flacăra FOTO Andrei Păunescu

Cel mai important fenomen cultural al României comuniste, „Cenaclul Flacăra“, merge mai departe. La 23 iulie 2022, chiar de ziua lui Adrian Păunescu, va fi organizată prima ediţie a manifestării culturale la malul Mării Negre, în comuna Corbu.

La prima ediţie organizată în judeţul Constanţa, la 23 iulie, începând cu ora 18.00, publicul se va bucura de muzica folk, cântece patriotice şi poezii memorabile. Pe scenă vor urca Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Magda Puskad, Emeric Imre, Cristina Buică, Radu Pietreanu, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu & Dorin Pitaru, Alina Amon, Georgiana Titoiu, Harmonica, Maria Magirescu, Adriana Păunescu şi Trupa „Totuşi“.

Cenaclul Flacăra a fost un fenomen cultural care a început în anul 1973, numele său legându-se pentru totdeauna de cel al lui Adrian Păunescu. O generaţie întreagă a iubit şi a cântat şlagărele „La o cană cu vin“, „Totuşi iubirea“ sau „La adio“. Publicul era impresionant. Se ajunsese, ca după zece ani, să se înregistreze un număr de trei milioane de spectatori, care mergeau pe stadioane pentru a trăi împreună o experienţă unică.

Manifestarea culturală a fost interzisă în anul 1985, după ce pe stadionul Petrolul din Ploieşti s-a produs o busculadă. Din cauza unei furtuni violente s-a întrerupt curentul pe arenă, moment care a produs panică şi haos printre miile de spectatori, atunci murind cinci persoane, iar alte câteva zeci fiind rănite.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Radio Vacanţa, mica oază de libertate în România comunistă: emitea în cinci limbi şi difuza muzică străină

Vlad Leu, cineast: „Ruşii din Odessa ascultau Radio Vacanţa. Acolo, muzica occidentală era interzisă“. Cum s-au pus bazele postului de radio estival

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite